top of page
  • Marta Dušková

Nové sanitky pro středočeské záchranáře

Hejtmanka Petra Pecková spolu s náměstkem pro zdravotnictví Pavlem Pavlíkem předala poslední únorový den klíče od 15 moderních sanitek Zdravotnické záchranné službě Středočeského kraje.



Nové vozy značky Volkswagen Transporter jsou určeny pro výjezdové skupiny rychlé zdravotnické pomoci a zahájí svůj provoz na stanovištích v Benešově, Kolíně, Rakovníku, Brandýse nad Labem, Hořovicích, Čáslavi, Neratovicích, Mladé Boleslavi, Mnichově Hradišti, Příbrami, Roztokách u Prahy a v Krásné Hoře.



„Zdravotnická záchranná služba pomáhá lidem 24 hodin denně sedm dní v týdnu. Když po záchranářích chceme profesionalitu a špičkovou péči, je naší povinností zajistit jim k tomu podmínky, tedy i spolehlivou techniku a vybavení. Podařilo se získat peníze na nákup nových sanitních vozů. Přeji všem pacientům, aby se v nich nikdy nemuseli svézt, a když už se to stane, tak aby sanitka sloužila záchranářům co nejlépe a dovezla bezpečně pacienta do nemocnice. A pacientům přeji, aby se co nejdříve uzdravení vrátili domů k blízkým,” uvedla hejtmanka Petra Pecková.

Sanitní vozy stály celkem téměř 69 milionů korun a 85 % nákladů pokryla evropská dotace REACT EU. Vozový park středočeské záchranky čítá 83 sanitních vozidel, které dohromady najezdí ročně více než 4 miliony kilometrů.

 

26 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page