top of page
  • Marta Dušková

Nové vlaky RegioPanter budou jezdit na příměstských linkách ve Středočeském kraji a Praze

Zástupci Výboru pro dopravu Středočeského kraje si ve středu 13. března prohlédli jednu z dokončených elektrických jednotek RegioPanter, která bude obsluhovat příměstské linky ve Středočeském kraji a Praze.



České dráhy pro Středočeský kraj a Prahu objednaly 22 třívozových jednotek RegioPanter 640.2 PID. Nové vlaky budou od nového jízdního řádu, tedy koncem letošního roku, jezdit z Prahy do Kolína a Kutné Hory a osobní vlaky linky S4 z Prahy do Kralup nad Vltavou, Roudnice nad Labem a dál až do Ústí nad Labem. 



„RegioPantery jsou klimatizované, bezbariérové vlaky vybavené pro cestování osob na vozíku, rodiče s malými dětmi i náročné zákazníky, kteří vyhledávají 1. třídu a další doplňkové služby, jako je Wi-Fi, možnost napájet cestovní elektroniku nebo během cesty pracovat. S jejich provozem v řadě českých a moravských regionů máme dobré zkušenosti a u cestujících jsou to oblíbené vlaky. Jsem přesvědčen, že jejich nasazení do provozu koncem letošního roku přivítají také Středočeši,“ uzavírá Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu.

32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page