top of page
  • Marta Dušková

Nový školní rok ve vylepšených prostorách se týká i SOŠ a SOU Neratovice

Středočeský kraj, hejtmanka Petra Pecková a Milan Vácha, radní pro oblast vzdělávání a sportu navštívili v úterý 5. září krajské školy, které prošly rekonstrukcí na základě krajem odsouhlasených žádostí.

Rekonstrukce skončila na škole SOŠ a SOU Neratovice a s novým školním rokem začaly žákům sloužit nové odborné chemické laboratoře, pro které bylo využito vybavení z kralupské SOŠ a SOU, která se s neratovickou školou sloučila. Škola se rozšířila i o nové učebny pro výuku IT.

Další škola, kterou kraj navštívil, je SZŠ a VOŠZ Mladá Boleslav. Škole se povedlo navýšit kapacitu o 60 nových míst pro žáky díky stavebním úpravám s propojením pokojů, které sloužily jako domov mládeže. Místo nich jsou v nejvyšším patře budovy tři nové velké třídy.


Do dalších krajských škol a školských zařízení míří další peníze na opravy a investice. Radní schválili další žádosti krajských škol a školských zařízení v celkové výši 7,2 milionu korun.


Byla odsouhlasena mimo jiné žádost mělnického gymnázia, které potřebuje zrekonstruovat požární schodiště. Nynější je v havarijním stavu. Rekonstrukce schodiště přijde

na 968 000 korun.


Další školy ze Středočeského kraje, kterým byly schváleny žádosti na opravy, jsou v Rakovníku, v Kutné Hoře a v Čáslavi.


Podrobné informace ke schváleným žádostem jsou v článku Peníze do škol a školských zařízení tentokrát poslouží hlavně na stavební úpravy Aktuality - Webový portál Středočeského kraje (stredoceskykraj.cz).


Informace a fotografie zdroj Středočeský kraj Facebook

59 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page