top of page
  • Marta Dušková

O víkendu odstartuje nová sezóna výletních vlaků

Nová turistická sezóna bude na železnici v Praze a Středočeském kraji zahájena už tento víkend 23. a 24. března a bude končit 28. října. O víkendu vyrazí nejen Cyklohráček, ale i parní vlaky na nostalgické jízdy, oblíbené vlaky do Českého ráje a oblasti Brd. Pro cestující ve Středočeském kraji je připravena i celá řada akcí, mimo jiné Regionální den PID v Benešově u Prahy, kde bude možné si prohlédnout i novou třívozovou jednotku RegioPanter 640.2 v nátěru PID. Již v letošním roce budou tyto jednotky nasazovány na spěšné vlaky linky R41 z Prahy do Kolína a Kutné Hory a osobní vlaky linky S4 z Prahy do Kralup nad Vltavou, Roudnice nad Labem a dál až do Ústí nad Labem.



Na nostalgickou jízdu parními vlaky Párou Posázavím je možné vyrazit již na Velikonoční neděli. Letošní novinkou je jízda nostalgického vlaku s názvem Párou na Dobříš či nostalgický vlak z Příbrami Párou do Rožmitálu pod Třemšínem. Na všechny parní vlaky bude i letos možné zakoupit v předprodeji jízdenky s rezervací místa v e-shopu a ve všech pokladnách ČD.



Sezónu zahajuje výletní vlak Cyklohráček, vlak Český ráj a vlak CykloBrdy. Jízdní řád Cyklohráčku a další informace jsou zveřejněny i v článku Cyklohráček zahájí svoji 11. sezónu v březnu (kanalem.com).



Na některá nádraží navazuje i neustále se rozšiřující síť cyklostezek ve Středočeském kraji, tak je možné spojit dopravu po železnici i s kolem. „Cesta vlakem a následný výlet na kole se tedy přímo nabízejí. Každý rok se navíc snažíme naši síť cyklostezek rozšířit o další upravené úseky. S potěšením musím říci, že mix průběžného dobudovávání stezek, jejich dostupnost z množství železničních stanic a řada přírodních i architektonických krás, dělá z našeho kraje skutečně atraktivní region,“ konstatovala Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

52 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page