top of page
  • Marta Dušková

Podzimní Sbírka potravin se blíží

Tradiční Sbírka potravin se uskuteční v sobotu 11. listopadu a je dnem solidarity, kdy každý může pomoci tím nejjednodušším způsobem lidem, kteří to potřebují. Darovat lze trvanlivé potraviny, nejlépe konzervy či drogerii.



Zapojeny jsou vybrané prodejny obchodních řetězců po celé republice:

Albert ČR

BILLA Česká republika

Skupina COOP

Globus Česko

Kaufland Česká republika

Lidl Česká republika

MAKRO ČR

PENNY Česká republika

Tesco Česko


V Neratovicích je zapojena i Charita Neratovice a s jejich dobrovolníky je možné se setkat od 8 do 18 hodin v Lidlu v Neratovicích. Přispívat je možné do označených košů Sbírkou potravin i v dalších marketech v Neratovicích například Tesco Česko, BILLA, dm drogerie markt Česká republika či PENNY Česká republika.


Darované potraviny a drogerie bude rozdělena matkám samoživitelkám, osamělým seniorům, lidem bez domova nebo rodinám v krizi.


Sbírka potravin patří mezi největší charitativní akce v České republice a je organizována ve všech krajích potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank.

Co nakoupit? www.sbirkapotravin.cz/co-nakoupit Kde nakoupit? www.sbirkapotravin.cz/kde-nakoupit Darovat můžete také online 7.-21. listopadu: www.sbirkapotravin.cz/online-sbirka Komu pomáháme? www.sbirkapotravin.cz/komu-pomahame


Podrobné informace ke Sbírce potravin i se seznamem zapojených míst jsou uvedeny na webu Jak sbírka funguje | Sbírka potravin | 11. 11. 2023 (sbirkapotravin.cz).

25 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page