top of page
  • Marta Dušková

Pro zájemce o studium v zahraničí vyšel katalog stipendijních pobytů pro akademický rok 2024/2025

Dům zahraniční spolupráce představil nový katalog studijních a výzkumných možností v zahraničí pro studenty, pedagogy a akademické pracovníky pro akademický rok 2024/2025.

Přehledný katalog usnadní rozhodování pro vzdělávání v zahraničí. Jsou v něm potřebné informace o studijních a výzkumných pobytech.


V katalogu je zveřejněna i nabídka na letní jazykové kurzy nebo přednáškové pobyty. Nový katalog obsahuje aktuální přehled stipendijních pobytů. Informace v katalogu jsou rozděleny podle jednotlivých zemí, u každé země je uvedeno vše podstatné – tedy výše stipendia, délka pobytu, počet stipendijních míst, která jsou k dispozici, termín odevzdání přihlášek nebo seznam potřebných dokumentů.


Podrobné informace ke studiu v zahraničí a odkaz na přehledný katalog je možné najít na webu Vydali jsme nový katalog s aktuálním přehledem stipendijních pobytů | Dům zahraniční spolupráce (dzs.cz).

Žádost o stipendium ke studijním, výzkumným a přednáškovým pobytům je nutné žádat v předchozím akademickém roce, což je často půl roku až rok před začátkem pobytu.


O stipendia na letní kurzy žádají uchazeči v průběhu daného akademického roku.

Uchazeči o stipendia udělovaná na základě kvót se musí o termínu odevzdání přihlášek informovat na rektorátu vysoké školy, které studií.


V katalogu katalog DZS_AIA_2024-2025.pdf jsou odpovědi na důležité otázky. Kdo může o stipendia žádat, jak podat žádost, termíny odevzdání přihlášek pro jednotlivé země a další důležité informace.

14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page