top of page
  • Marta Dušková

Program Trenéři ve škole je od nového školního roku v Kralupech nad Vltavou

Trenéři ve škole je program, který zapojuje proškolené sportovní trenéry do hodin tělesné výchovy na 1. stupni základní škol. Program pomáhá dětem objevit lásku k pohybu a trenéři se pravidelně zapojují do hodin tělesné výchovy za spolupráce s učiteli.

Do programu se od nového školního roku v Kralupech nad Vltavou zapojila Základní škola Komenského a na malou ukázku videa z výuky s trenérem je možné se podívat na Facebook města Kralupy nad Vltavou (pozn. redakce video lze sdílet pouze na facebooku).



Podrobné informace k programu Trenéři ve škole jsou zveřejněny spolu s návodem, jak se do programu zapojit, na webu Trenéři ve škole (treneriveskole.cz):

„Jedním ze základních principů programu je zákaz náborování. Je kladen důraz na spolupráci s učitelkami a jejich zapojení do samotných cvičení a her. K tomu slouží i pravidelná interní vzdělávání, která jsou klíčem k udržení kvality a náboje v práci s dětmi. Nedílnou součástí procesu jsou také evaluace, které zajišťují dodržování principů programu i kvality“.


Program funguje vždy v rámci regionu, tedy města nebo městské části a začal původně na Praze 6, poté v Příbrami, Praze 13 a dále se rozšířil do 25 lokalit a přibývají další. Je důležitý trvalý zájem o projekt od zřizovatele základních škol v místě, tedy městského úřadu, který školy spravuje a zajišťuje finanční podporu.


Použité foto archiv Trenéři ve škole

154 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page