top of page
  • Marta Dušková

Relaxační park obsadily loutky s pohádkou O kohoutkovi a slepičce a Krabičková pohádka

Ve středu 10. srpna vystřídaly originální workshop Město trochu jinak v relaxačním parku u Masarykova kulturního domu Mělník loutkové pohádky. V podání Malého divadélka Praha bylo možno shlédnout pořad O kohoutkovi a slepičce, který pod společným názvem obsahuje dvě pohádky. Loutkovou pohádku na klasické téma O kohoutkovi a slepičce a originální Krabičkovou pohádku.

V Krabičkové pohádce hrají místo loutek malované dřevěné krabice, které představují krále Krabiciuse, princeznu Krabičku, babici Krabici a nechybí ani drak Krabičák. Tato pohádka je vlastně cvičením na výslovnost a děti jsou přímo spolutvůrci představení.

Loutkové divadlo s názvem Malé divadélko Praha se zaměřuje na klasické loutkové pohádky pro nejmenší diváky, pouliční divadlo a loutkařské dílny. Pohádky v podání manželů Anny a Rostislava Novákových v parku sledovaly nejen děti se zaujetím.

Kdo nesledoval pohádku, mohl využít dalších stanovišť nejen v parku u MKD, ale i přímo ve foyeru kulturního domu, kde byly pro děti připraveny stavebnice a hračky, protože Mekuc v létě nespí.


Reportáž z workshopu Město pro každého je možné si připomenout zde: Malé nahlédnutí do relaxačního parku u MKD aneb město pro každého


32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page