top of page
  • Mína Hartmanová

Satirická umělecká scéna v Mělníku vzkvétá: Kritické kresby a barevné komiksy

Na mělnické facebookové scéně se objevuje nová vlna satirických umělců, kteří prostřednictvím svých děl vtipně komentují místní politiku, práci zastupitelstva a vedení města. Tito umělci se stali známými díky svým kritickým pohledům na události v Mělníku a nesmírnou kreativitou při vytváření svých děl.

Mělnická opuka prezentuje své černobílé komiksy, které nejsou vždy vhodné pro všechny zraky. Jejich tvorba je často provokativní a urážlivá, ale vždy s cílem poukázat na různé aspekty místní politiky a společnosti. Jejich odvaha přistupovat ke kontroverzním tématům nesmírně upoutala pozornost místních obyvatel.

Na druhé straně spektra najdeme Občana Mělnického, umělce, který se zaměřuje na barevné komiksy uspořádané jako jednostránkové příběhy. Jeho díla jsou spíše humorná a nekonfliktní, ale stále se snaží komentovat důležité otázky v politickém životě ve městě. Jeho příběhy často přinášejí lehkost a humor do každodenního dění v Mělníku.

"Moje komiksy rozhodně nemají nikoho urážet nebo podráždit. Myslím, že je v dnešní době potřeba se alespoň trochu pobavit a zasmát. Přece jen příležitostí k radosti vzhledem k tomu, co se děje ve světě mnoho nemáme. Pokud jde někdo s kůží na trh jako zastupitel, musí počítat s kritikou a tím, že se budou lidé na jejich účet bavit. Jsou to veřejné osoby a myslím si, že ve vymýšlení vtípků jsme jako český národ velmi rychlý a pohotový..." komentuje své snažení Občan Mělnický.



Oba tito umělci si získali své místo v srdcích místních obyvatel. Jejich práce připomíná, že umění může být silným nástrojem pro vyjádření názorů a diskuzi o důležitých tématech.

V minulých volebních obdobích tu byl například Mělničák, který vynikal především svým výtvarným nadáním. Satirické kresby se dokonce objevily různě po městě na chytrých záchodech u hřbitova nebo na zelených balisetech u okresního soudu.


Mělník se tak stává centrem kreativity a satiry, kde umělci mohou otevřeně vyjadřovat své názory na místní politiku a společnost. Jejich díla jsou diskutovaná, kontroverzní a někdy i urážlivá, ale především slouží jako zrcadlo mělnického života. Satirická umělecká scéna v Mělníku rozhodně stojí za pozornost a nám všem připomíná důležitost svobody slova a uměleckého vyjádření.

544 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page