top of page
  • Marta Dušková

Senlife – domov pro seniory otevřel dveře k prohlídkám

Klášter obutých augustiniánů v Mělníku na Pšovce, chátrající chráněná kulturní památka prošla za pár měsíců neuvěřitelnou proměnou. Projekt nového domova pro seniory, který realizuje společnost SENLIFE, se přiblížil k svému cíli.


Unikátní historická budova byla zachráněna a byl jí vdechnut nový smysl. Na místě chátrajícího kláštera vznikla krásná nová budova, která nabídne 51 jedno a dvoulůžkových pokojů a 9 pokojů zvýšené péče o seniory s komfortem hotelu. Klientům v tomto zařízení bude poskytováno ubytování, stravování, zdravotní a pobytová péče, sociální podpora, rehabilitace a množství volnočasových a zábavních činností.


Od 15. prosince 2020 je možné objednat se na prohlídku vzorových pokojů. Netradiční stavba začne sloužit klientům v létě 2021. Společnost vytváří přívětivé a přátelské místo, kde se budou všichni cítit jako doma a důstojné stáří nebudou jenom prázdná slova.


Citace z www.senlife.cz:

„Celý areál se rozkládá na rozloze více než 12 000 m2. Boříme tím mýty o zažité představě domova důchodců, jako místa, kde se člověk cítí jako sardinka v konzervě. V atriu vzniká zimní zahrada sloužící jako místo odpočinku s vodním prvkem a fontánou. Za hlavní budovou připravujeme Senlife komunitní zahradu s vyvýšenými záhony pro pěstování zemědělských plodin a okrasných květin přesně podle vkusu každého klienta. Z této zahrady se dostaneme k břehu nedaleko tekoucí říčky Pšovka, která je také součástí našeho zařízení. Jedná se o ideální místo pro letní a jarní měsíce. Třetí a největší zahrada, která spojuje hlavní budovu a vedlejší budovu slouží k celé řadě činností včetně sportovních aktivit. Svým rovinatým terénem je vhodná i pro procházky a aktivity v zimních měsících“.


Stáří se nemusí jen přežívat a Senlife – domov pro seniory je určen všem, kteří si chtějí život užívat plnými doušky.


O historii kláštera si můžete přečíst v článku z října na Kanál eM a rozhovor s autory tohoto projektu najdete ZDE.


A již dnes je možné zamluvit v tomto krásném objektu pokoje pro rodiče či pro své blízké.

Všechny informace a fotografie areálu jsou prezentovány na www.senlife.cz.

113 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page