top of page
  • Marta Dušková

Sportovní hala v Kralupech patřila v neděli florbalu

V neděli 10. března se ve Sportovní hale v Kralupech nad Vltavou fandilo florbalu. Z laviček diváků byl slyšen potlesk a velké fandění. V hale se hrála liga mladších žáků po celý den a mottem soutěže je "Hrajeme pro radost ze hry". Tady na výsledcích nezáleží.  



A jak je uvedeno na stránkách Českého florbalu: „V této soutěži nejsou v rámci zdravého rozvoje hráčů zveřejňovány výsledky ani statistiky. Český florbal apeluje na trenéry a rodiče, aby děti chválili za úsilí, nikoliv za výsledky a vstřelené góly. Zároveň vedli děti k lásce ke sportu, učili je respektu a fair-play“.



A v neděli se opravdu hrálo pro radost. V galerii je možné nahlédnout na fotografie ze zápasu FBC Slavia Praha a Kralupy Wolves GREY. Ligy se dále zúčastnily týmy Olymp Florbal Apollon, FBC Pitbulls Kolín a FBC Střelci Unhošť.



Florbal je v podstatě pořád celkem mladý sport, který se hraje po celém světě. Češi se poprvé dostali k florbalu v roce 1984 a v roce 1991 vznikly první dva české florbalové kluby a odehrály se první turnaje.

Z objektivního hlediska lze ligu juniorů vnímat jako méně významnou soutěž, ale z pohledu hrajících dětí je velmi důležitá, a tak to v neděli vnímali i diváci a fanoušky.

Na závěr lze jen popřát, ať radost ze hry všem vydrží.

Foto archiv Marta Dušková

26 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page