top of page
  • Marta Dušková

Studio I.N.SPIRACE jako oáza pro duši i tělo…

Pohybové studio I.N.SPIRACE, které sídlí v centru Mělníka, opravdu inspiruje. Studio nabízí v duchu motta ve zdravém těle zdravý duch, slovy římského satirika „mens sana in corpore sano“ nejen masáže, kosmetiku, pedikúru, jógu, relaxaci a meditace, ale pořádají se zde pravidelně kreativní a tvůrčí kurzy. V nabídce je i alternativní medicína s akupunkturou.

Majitelkou studia je Ira Jehlářová, která studio založila téměř před osmi lety. Studio nabízí mimo jiné kurzy keramiky, výtvarné kurzy, workshopy jógy či kurz zaměřený na jedlé květiny apod.


Co stálo na začátku, jaký byl prvotní podnět pro trend tohoto studia, odpovídá Ira Jehlářová. „Kurzy pořádáme už dlouho, není to tedy žádná novinka, třeba výtvarný kurz s Milli Janatkovou tady ve studiu byl už první rok. Pak došlo k přerušení i kvůli covidu, ale znovu jsme navázali a keramický kurz už běží druhým rokem. Původní moje myšlenka bylo najít prostor pro cvičení jógy, kterou se zabývám už spoustu let, a vytvořit nějaké místo odpočinku a relaxace a další už přišlo nějak přirozeně“.


Keramika začínala v krásném sklepě, který je sám o sobě inspirativním prostorem. Dnes už se kurzy konají v patře, protože zájem je velký a do sklepa se všichni už nevejdou. V současnosti probíhají výtvarné kurzy s Milli Janatkovou a nějaké kurzy tady probíhají téměř každou sobotu.


„Já sama vedu workshopy jógy. V lekci jógy není totiž na všechno čas, na workshopu jdeme víc do hloubky, je čas na víc informací než při hodinové lekci, která má nějaké téma, ale těch 60 minut je opravdu málo. Workshopy jsou dvou či tříhodinové a je čas na cvičení, a i na další informace. Teď plánujeme novinku na sobotu nebo možná neděli kurzy hormonální jógy, které nepovedu ale já. Z klasické jógy jsou vybrané cviky či sestavy, které výrazněji stimulují žlázy s vnitřní sekrecí vaječníky, štítná žláza apod“, dodává majitelka studia.

Na začátku vzniku studia měla Ira Jehlářová přání mít svůj vlastní prostor na cvičení a masáže, dřív i masírovala, takže hledala něco k pronajmutí. Náhodou přišla nabídka pronajmutí domu, který je nyní sídlem studia. Byl tady prostor na cvičení a spoustu dalších kamrlíků. Vstupní prostor sloužil zpočátku jen jako recepce a zbytek se postupně zaplnil dalšími službami a časem bylo nutné z ekonomických důvodů otevřít dole obchod, aby studio mohlo fungovat.


„Prostory procházely během času proměnou, zpočátku jsme v obchodě prodávali i keramiku, ale zjistili jsme, že to nás neuživí. Já si nejvíc považuju a cením, jsem na to pyšná a hrdá, že se mi po několika letech podařilo vybudovat tým skvělých lidí, je tady důvěra, pomáháme si všichni, jsme jako velká rodina. Zpočátku to tak samozřejmě nebylo, střídali se tady hodně lidé a teď se to postupem let, nejvíc při covidu, pomalu ustálilo. Zjistila jsem, na koho je spolehnutí a ti lidé tady zůstali. I třeba v obchůdku dodržujeme tuhle filosofii a neřešíme třeba vůbec reklamace. Snažím se toho jógového ducha v uvolněné atmosféře propagovat všude a myslím, že se to opravdu daří“, říká s nadšením na závěr majitelka studia I.N.Spirace Ira Jehlářová.


Slovo redaktorky

Myslím, že studio je jedním z mála, kde není cítit komerce a kde nevisí na každém volném prostoru nějaká reklama, ať už vlastní či jiná. Je cítit pohoda a práce pro radost, i když se samozřejmě, aby studio mohlo fungovat, uživit musí.


Použité foto archiv studia

98 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page