top of page
  • Marta Dušková

Středočeská policie získala ocenění za POL POINTY

POL POINT je asistovaná digitální služebna Policie České republiky, která pomáhá především zranitelným obětem trestných činů, také svědkům či oznamovatelům při komunikaci s policií. Projekt byl spuštěn v roce 2020 a spolufinancuje jej Středočeský kraj. Nyní získal další ocenění a je vítězem kategorie Special Impact Award 2023.

POL POINT je umístěn i na Mělnicku například v Kostelci nad Labem, v Horních Počaplech, v Obříství či ve Spomyšli.


Co přesně je POL POINT?

Oznámení o spáchání trestného činu nebo jiného protiprávního jednání lze podat prostřednictvím technického zařízení POL POINT. Toto zařízením je vybudováno na základě videokonferenčního systému. Konkrétní komunikace je možná prostřednictvím bezobslužného zařízení, které je umístěné na označeném kontaktním místě policie, nebo přímo z místa pobytu oznamovatele, jednoduchou obsluhou vlastního zařízení (personální počítač, notebook, tablet, mobilní telefon). Na straně policie je videokonferenční zařízení obsluhováno zkušeným policistou, který provádí zápis výslechu. Přenos výslechu je šifrován a ukládán na záznamové zřízení.



Informace k projektu jsou uvedeny na webu Policie ČR POL POINT - kontaktní místo policie - Policie České republiky.


Podrobné informace k ocenění jsou uvedeny na webu kraje Aktuality - Webový portál Středočeského kraje (stredoceskykraj.cz)


Použité fotografie zdroj Středočeský kraj



25 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page