top of page
  • Marta Dušková

Středočeský kraj rozšíří síť vysokorychlostních vah aneb stop přetíženým kamionům

Středočeský kraj chce na svých silnicích rozšířit síť vysokorychlostních vah a radní schválili seznam osmi vytipovaných míst, kde by měly být do tří let vybudovány.

Záměr doplňuje již původně určené čtyři lokality a to Kolín-Sendražice, Říčany, Neratovice a Ovčáry, kde jsou váhy instalovány na silnicích již několik let.

Dalších osm silničních lokalit, kde je v plánu spustit systém vysokorychlostního vážení, jsou Městec Králové, Krupá, Kořenice, Tursko, Chotýšany, Mokrovraty, Jince a Jiřice. Instalace by měla stát zhruba 82 milionů korun.


„Středočeský kraj je využíván především pro tranzitní dopravu a vzhledem k prstencovitému tvaru svého území není v podstatě strany, která by byla zatěžována více anebo méně. Zkrátka naše silnice jsou velmi vytížené, jejich údržba nás ročně stojí několik miliard korun a není možné, aby síť byla zatěžována neúměrně, neřkuli nad rámec zákona. Proto jsme se rozhodli pro restriktivní krok a chceme pořídit dalších osm vah, které nejenže nákladní vůz rychle zváží, ale celý přestupek zaevidují a automaticky pošlou na úřad k vyřízení. Průjezd pak obvykle končí tučnou pokutou,“ říká Karel Bendl.


15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page