top of page
  • Marta Dušková

Trhy navštívila i princezna Husopaska

MĚLNÍK - Sobotní trhy na náměstí Míru byly tentokrát trochu jiné než ty tradiční. A nebylo to jen burčákem, který avizoval už sám název akce Mělnické burčákové trhy.

Hudební vystoupení střídaly pohádky pro děti a příjemně oživily atmosféru, která je nejen o nákupech farmářského zboží, ale také o přátelském či sousedském setkávání při sklence něčeho dobrého, tentokrát vítězil burčák, či u občerstvení. V odpoledních hodinách už farmáři chyběli, jejich čerstvé zboží bylo již vyprodáno, ale stánky s různými delikatesami a dobrotami byly k dispozici v okruhu celého náměstí. Pro děti nechyběl tradiční historický kolotoč.

Náměstí navštívila i princezna Husopaska v podání Dětského loutkového divadla AJAJ. Loutková pohádka O princezně Husopasce zaujala nejen děti, které přišly cíleně právě na pohádku, ale i náhodné kolemjdoucí. Představení bylo doprovázeno živou hudbou a lidovými písničkami.


Názor redaktorky

Pohádku jsem viděla se svými vnoučaty a trochu mi vadilo, že bylo hodně špatně slyšet, i když se mladí herci hodně snažili. Náměstí je přece jen něco jiného než venkovní prostor určený divadlu, tady by si představení zasloužilo ozvučení. Ostatně mikrofony tam byly připraveny pro hudební vystoupení. Ke konci jsem se bála, že děti zbourají kulisy. V průběhu představení se přibližovaly neustále k improvizovanému jevišti a naše Lola mí říkala: babi, já nejen, že to neslyším, ale já už to ani nevidím, protože tam stojí ty děti. Ovšem mezi nimi náš Alan, který chtěl být rovněž co nejblíž. Po pohádce jsme spěchali na vernisáž a prohlídku kostela sv. Ludmily, ale o tom až v dalších článcích.

49 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page