top of page
  • Marta Dušková

Turistický závod v Kralupech odstartuje tradičně v březnu

Sobota 23. března v Kralupech nad Vltavou bude patřit turistickému závodu s názvem Mistrovství Středočeského kraje, poháru Středočeského kraje a poháru Ústeckého kraje, který je pořádán každý rok. Veřejného závodu se může zúčastnit každý a vyzkoušet si sport, ve kterém jsou kralupští závodníci nejlepší.



Prezentace je připravena od 9 do 11 hodin pro neorganizované zájemce ve všech kategoriích, včetně rodičů s dětmi. Start začíná od 10 hodin na turistické základně Ke Koupališti 182, 278 01 Kralupy nad Vltavou.

Tento outdoorový sportovní závod je terénní běh v délce od 2 do 6 kilometrů, podle věkových kategorií. Trať je vyznačena fáborky (modré barvy pro nejmladší žactvo, bílé barvy pro mladší a starší žactvo a červené barvy pro dorostenecké kategorie a dospělé). Na trati je umístěna řada kontrolních stanovišť, které je nutné plnit bez chyb a co nejrychleji. Jsou to stavba stanu, odhad vzdálenosti, hod míčkem, plížení, lanová lávka, vázání uzlů, orientace mapy, azimutové úseky, určování dřevin, turistických a topografických značek, poznávání kulturních památek a přírodních zajímavostí. Měří se čas strávený na trati a za nesprávně splněné úkoly jsou trestné minuty, které se připočítávají k času. Všechny kategorie běhají jako jednotlivci.



Během Turistického závodu je doprovodnou akcí Stavba stanu, což je soutěž dvojic ve stavbě a složení klasického stanu A na čas.

Turistická základna, Ke Koupališti 182, 278 01 Kralupy nad Vltavou.

Kategorie:

Rodič a dítě do 6 let

do 10 let (2014 a mladší)

11-14 let (2010-2013)

15 let a starší (2009 a starší)Rozhoduje rok narození staršího člena dvojice.

 

Propozice závodu a propozice stavby stanu jsou zveřejněny na webu KČT Kralupy nad Vltavou (kralupska-turistika.cz)

13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page