top of page
  • Marta Dušková

Uprchlíci mohou hledat pomoc v krajských centrech pomoci

Ve Středočeském kraji a v Praze jsou zřízena aktuálně ke dni 4. března tři Krajská asistenční centra pomoci Ukrajincům. Nachází se v Praze, Kutné Hoře a Mladé Boleslavi.

V Praze je k dispozici centrum pomoci v Kongresovém centru Praha, v ulici 5. května na Praze 4 a otvírací doba je nonstop.


V Kutné Hoře je centrum pomoci v areálu Galerie Středočeského kraje, v ulici Kremnická 239/7, Kutná Hora, otevřeno nonstop.


V Mladé Boleslavi v prostorách ZŠ a MŠ Mladá Boleslav, v ulici 17. listopadu 1325, otevřeno nonstop.


Nápor ukrajinských občanů, kteří prchají před válkou, je ve stávajících asistenčních centrech obrovský, proto zřídil kraj tři další centra pomoci během 24 hodin.


Letáky ke zveřejnění, sdílení či tisku v češtině a ukrajinštině jsou k dispozici na Kde nyní najdou uprchlíci krajská centra pomoci - Úvodní strana | Informační systém krajského úřadu (kr-stredocesky.cz).


Pracovníci v pražském centru jsou k dispozici na 70 přepážkách a pomáhají jak s vyřízením dokumentů, tak například ubytováním. Nově se v Kongresovém centru mohou i nechat naočkovat proti covidu-19. Pro děti je k dispozici několik herních koutků. K tomu dostatek jídla a pití.


Za první den provozu nových center bylo úspěšně odbaveno stovky ukrajinských občanů.





51 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page