top of page
  • Marta Dušková

V mělnickém muzeu se můžete stát na chvíli detektivem či si zahrát divadlo

Regionální muzeum Mělník připravilo pro malé i velké návštěvníky nejen na prázdninové období dvě zajímavé výstavy.

V malém sále muzea je možné shlédnout výstavu s názvem Detektivem v přírodě, která se věnuje pobytovým stopám různých živočichů. Výstava odpoví na otázky, jak prozkoumávat své okolí, jaké živočichy je možné při tom objevit a odhalit jejich záhady. Výstava je interaktivní a děti se učí hledat a poznávat stopy zvířat. Expozici je možné navštívit až do 29. října.

Rodinná loutková výstava s hernou a soutěží s názvem Kašpárku hraj! vítá návštěvníky ve velkém sále muzea. Návštěvníci se zde potkají s princeznami, vodníky, čerty či draky, kteří je zavedou do atmosféry starých časů. Nejstarší papírová divadla pocházejí z konce 19. století, rodinná loutková divadla z období první republiky. Soubor maňásků československé výroby podniku Komenium pochází z druhé poloviny 20. století. Pro děti je již tradičně připraven hrací koutek, kde si mohou vyrobit vlastní loutku a nechybí ani pátrací soutěž o krásné ceny. V sále je postaveno malé jeviště, kde si děti zahrají s loutkami svoje vlastní představení. Výstava je instalována až do 17. září.

Další informace k výstavám na webu Regionálního muzea Mělník Akce a výstavy - Oficiální stránky Regionálního muzea Mělník (muzeum-melnik.cz).

86 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page