top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Vandalové se vyřádili na nových polopodzemních kontejnerech

V polovině ledna město Mělník kompletně převzalo hotové polopodzemní kontejnery, čímž byla tato akce ukončena. Bohužel například v ulici Kosmonautů už se na nich stačili vyřádit vandalové. Všechny kontejnery jsou počmárané a posprejované. Nové kontejnery vyšly město na téměř 4,5 milionu korun.

Kontejnery se realizovaly na šesti místech po celém městě, a to v ulici Pražská u tenisových kurtů, v Pivovarské naproti bytovému domu 3179, v ulici Kosmonautů na parkovišti nad Bezručovou, ve Vlasákově v místě stávajících kontejnerů, na Sídlišti Slovany v místě stávajících kontejnerů nad MŠ Slovany a poslední v Zádušní naproti bytovému domu 2925.

Šest kontejnerových stání tohoto typu se budovalo proto, že město na tuto akci čerpalo dotaci, která se odvíjí od množství vyprodukovaného tříděného odpadu. Odborníci vypočítali podle složitých propočtů, že nejvýhodnější je pro město pořídit právě šest kontejnerových stání – celkem 25 ks kontejnerů (18 ks 5m3 a 7 ks 3m3). Pokud by totiž město nenaplnilo kvótu předepsanou v podmínkách pro dotaci, mohlo by se stát, že budeme získané finance vracet.


I přesto se ale v budoucnu počítá s tím, že se polopodzemní kontejnery budou budovat i na dalších místech ve městě.


Barbora Walterová Benešová, tisková mluvčí MÚ Mělník


17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page