top of page
  • Mína Hartmanová

Z deníku Knihomolky: Parní slon na stránkách nového komiksu

MĚLNICKO – Na pulty knihkupectví přichází nové komiksové zpracování Vernova románu Zemí šelem. Scénář napsal Josef Blažek na motivy románu Julese Verna a ilustroval zdejší malíř z Jeviněvsi Karel Zeman. Obrazový román, který zhltnete během hodinky, by měl být k dostání u všech knihkupců od zítřka.


Inženýr Banks sestrojí pozoruhodný dopravní prostředek – parního slona, který za sebou táhne dvojici komfortních pojízdných domů. V tomto silničním vlaku si vyjede s přáteli – lovcem tygrů Hodem, plukovníkem Munroem a Francouzem Mauclerem – na dobrodružnou cestu koloniální Indií. Kromě šelem tu na ně číhá i krutý vůdce povstalců Nana Sáhib, který s nimi má nevyřízené účty…


Zemí šelem ovšem není prvním počinem této dvojice. Na svědomí mají ještě tituly Ledová sfinga nebo Pět neděl v balóně v komiksové podobě.


Práce na Zemí šelem, naší třetí komiksové verneovce s Karel Zeman finišují. Prohlásil na svém facebookém profilu už na konci června letošního roku autor předlohy Josef Blažek. "Samozřejmě nás na ní nejvíc bavil ten steampunkový slon, ale za zmínku stojí i nejtemnější moment celé knihy - popis skutečného historického masakru 120 britských žen a dětí indickými povstalci, ke kterému došlo v Kánpuru roku 1857."


"Jednou z obětí (kterou Verne nezmiňuje, ale narazil jsem na ni při rešeršování) byla i Margaret Wheeler, nejmladší dcera britského generála, která během masakru zmizela beze stopy a později se dočkala okázale heroizujícího zpodobnění, kterým jsme se s Karlem inspirovali," vysvětluje svým fanouškům.
37 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page