top of page
  • Marta Dušková

Zajímají vás lidská práva? Je tady festival Jeden svět

Mezinárodní filmový festival o lidských právech 2024 Jeden svět startuje v Praze ve středu 20. března a potrvá do čtvrtku 28. března. Připraveno je na 80 dokumentárních, 16 hraných a 10 imerzních filmů ve 12 filmových kategoriích. Nejlepší dokumenty a tento rok nově i fikce na Jednom světě.



Festival probíhá ve 48 městech až do 21. dubna a všechna festivalová města jsou zveřejněna na webu Festivalová města · Jeden svět 2024 (jedensvet.cz). Nejbližší festivalová místa mělnickému regionu kromě Prahy je Kladno a Mladá Boleslav. Celý program festivalu Jeden svět je k dispozici na Program · Jeden svět 2024 (jedensvet.cz). V případě návštěvy více projekcí je možné využít výhodných balíčků:

3 vstupenky – 330 Kč

5 vstupenek – 550 Kč

10 vstupenek + voucher na 2 filmy na JSO – 1100 Kč


 

V Praze otevře festival v úterý 20. března na Oscara nominovaný dokument 20 dní v Mariupolu který ukáže nejen zákulisí válečné žurnalistiky, ale i osudy obyčejných lidí ve válce. Zahajovací projekce proběhne ve Velkém sále Kina Lucerna od 20:00.

Festival Jeden svět je už více než čtvrt století jednou z neodmyslitelných součástí působení společnosti Člověk v tísni.

 

 

 

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page