top of page
  • Marta Dušková

Zebra se za Tebe nerozhlédne a absolutní přednost chodců na přechodu neexistuje

Bezpečným pohybem v provozu se zabývá dlouholetý preventivní projekt Policie ČR s názvem Zebra se za Tebe nerozhlédne a jeho důležitost je třeba připomenout právě se začátkem nového školního roku.



Projekt je určen dětem 1. stupně základního vzdělávání a jejich bezpečí v dopravě a osobní bezpečí. Ale možná základní pravidla připomene i dospělým. Na pravidlo, že absolutní přednost chodců na přechodu neexistuje, zapomínají i někteří dospělí.

Projekt byl spuštěn již v roce 2007. Jeho součástí jsou pracovní sešity, které se týkají nejen bezpečnosti silničního provozu, ale i osobního bezpečí. Děti se při práci dozvědí nebo si zopakují, jak se pohybovat v provozu bezpečně jako chodec, cyklista, cestující v MHD.

Úkoly obtížností odpovídají 3. a 4. třídám základních škol a děti mohou pracovat se sešitem ve škole i doma. Materiál je dostupný všem. Připravena jsou i různá zábavná videa.


Podrobné informace k projektu včetně videí a pracovního sešitu, manuálu a sešitu v ukrajinštině, který je možné si stáhnout, jsou k dispozici na webu Zebra se za Tebe nerozhlédne! - Policie České republiky.



7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page