top of page
  • Marta Dušková

Znáte Nábytkovou banku Středočeského kraje?

Nábytková banka Středočeského kraje je nová inovativní služba v oblasti udržitelnosti a sociální odpovědnosti ve Středočeském kraji. Nejedná se o sběrný dvůr či re-use centrum.



Nábytková banka pracuje na jiném principu. Pomáhá potřebným a přerozděluje získaný nábytek zdarma nízkopříjmovým domácnostem a osobám v nouzi.

1)    Banka přijímá darem nábytek a vybavení do domácností od fyzických i právnických osob, nové i nepoužité.

2)    Získaný majetek zdarma přerozděluje formou materiální podpory přes sociální organizace pro nízkopříjmové domácnosti a osoby v nouzi a zajišťuje svozy a rozvozy pro potřebné ve Středočeském kraji.

3)    Podporuje udržitelný rozvoj měst a obcí a nabízí spolupráci sběrným dvorům a re-use centrům.

Vše je řešeno po předchozí domluvě na e-mailu info@nbsk.cz nebo na tel. čísle +420 604 218 907 od úterý do čtvrtka. Na webu Nábytková banka Středočeského kraje, z.s. – Přijímáme nábytek, spotřebiče a další vybavení do domácnosti ve funkčním a zachovalém stavu. (nbsk.cz) jsou zveřejněny formuláře pro dárce, žádost o materiální pomoc i žádost o spolupráci pro poskytovatele sociálních služeb a neziskové organizace.



Nábytková banka přijímá darem nábytek, spotřebiče, bytový textil a jiné vybavení domácnosti, vše funkční, čisté, zdravotně nezávadné a v dobrém stavu. Na banku je možné se obracet i při vyklízení domácnosti/nemovitosti po předchozí domluvě.

Informace k Nábytkové bance jsou v tiskové zprávě Nábytková banka chce snížit objem odpadu a zároveň pomoci potřebným na webu Aktuality - Webový portál Středočeského kraje (stredoceskykraj.cz).

 

182 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page