top of page
  • Marta Dušková

Česká zahradnická akademie Mělník chce modernizovat vybavení

Krajské zemědělské školy chtějí modernizovat své vybavení a mezi nimi je například pořízení multispektrálního monitorovacího dronu či systém pro monitoring stáda a další. I to by mohlo být součástí vybavení krajských středních škol.



Čtyři zemědělské školy připravily do výzvy v rámci programu Ministerstva zemědělství své projektové záměry. Rada kraje rozhodla 29. února 2024 o poskytnutí finanční spoluúčasti, pokud školy se svými projekty uspějí. Projektové záměry by měly stát 6,9 milionu korun.



Například Česká zahradnická akademie Mělník – střední škola a vyšší odborná škola chce pořídit pro výuku monitorovací multispektrální dron, aplikační dron, robotickou sekačku, reverzní osmózu a ruční navigaci, Vyšší odborná škola a Střední zemědělská škola Benešov systém pro monitorování stáda a míchací krmný vůz. Projekty dalších krajských zemědělských škol jsou zveřejněny na webu kraje v tiskové zprávě Krajské zemědělské školy chtějí modernizovat své vybavení, plánují například nákupy dronů nebo robotických sekaček Aktuality - Webový portál Středočeského kraje (stredoceskykraj.cz)

9 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page