top of page
  • Marta Dušková

Žádosti o dotace je možné podávat do 24. ledna!

Středočeský kraj otevřel příjem žádostí o finanční podporu z Fondu na obnovu kulturních památek. Žádosti je možné podávat do 24. ledna.



Jedno z tematických zadání dotačního programu je, že šanci na získání dotací mají především projekty cílené na obnovu památek určených ke společenskému využití, tedy využití objektu pro spolkový a společenský život regionu nebo projekty, při kterých bude objekt dostupný nejširší veřejnosti.


V Programu 2024 je druhé tematické zadání. Dotace pro obnovu památek jsou určeny pro projekty, které přímo souvisí s obnovením hodnoty kulturní památky, Jsou to stavební a restaurátorské práce, práce na přípravě obnovy či restaurování památky.

Současně od 3. ledna je otevřen příjem žádostí o dotace i z Programu na podporu knihoven. Tematické zadání se zaměřuje na zlepšení technického vybavení knihoven či na vybavení knihoven mobiliářem, výpočetní nebo audiovizuální technikou.


Příjem žádostí do obou programů probíhá od 3. ledna do 24. ledna 2024.

Středočeský kraj navýšil pro rok 2024 finanční prostředky v programu na obnovu kulturních památek na 58 milionů, z toho jsou vyčleněny 2 miliony na program podpory knihoven.


40 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page