top of page
  • Marta Dušková

Africké trhy opět v Mělníku

Náměstí Míru v Mělníku ožije v sobotu 25. září Africkými trhy. Vše nejlepší přímo z Afriky bude možné zakoupit od 8.00 do 12.00 hodin.

Návštěvníci mohou na náměstí ochutnat skvělé tropické ovoce od ugandských farmářů, které je čerstvé, akorát zralé a bez chemického ošetření. V nabídce trhů bude k prodeji nejen čerstvé ovoce z Afriky, ale i sušené ovoce, koření ze Zanzibaru, kvalitní čaj, džemy a mnoho dalšího.

Více informací o produktech na www.africketrhy.cz či na www.virunga.cz.

Virunga je českougandský food projekt, který dováží nejčerstvější zemědělskou produkci letecky ze srdce Afriky a podporuje uganské lokální farmáře a pěstitele. Ovoce je vykupováno za férové ceny.


Příběh Virungy:

"Z našich Afrických trhů si ale neodnášíte jen skvělé lahůdky, ale i dobrý pocit. Podporujeme totiž drobné farmáře a malé komunity v méně rozvinutých oblastech Ugandy. Produkty od nich vykupujeme za férové ceny a pomáháme jim tak k lepšímu živobytí a k ochraně místní přírody.


Nic z toho bychom ale nemohli dělat bez vás. Našich zákazníků. Zejména díky vám můžou naši pěstitelé poslat své děti do školy, dopřát svým rodinám lepší zdravotní péči a zajistit si o kousek snazší život.


A proč vlastně Virunga? Inspiraci jsme našli právě tam, kde se cítíme úplně nejlíp. Virunga je totiž národní park na pomezí Ugandy, Rwandy a Konga, kde dodnes soptí majestátní vulkány, pralesy obývají vznešené gorily a na stromech roste to nejbáječnější ovoce…"

15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page