top of page
  • Marta Dušková

Desatero pravidel a rizik využívání Al

K právě proběhlému Dni bezpečnějšího internetu připravilo Ministerstvo vnitra ve spolupráci s odborníky Desatero pravidel a rizik využívání Al, tedy umělé inteligence.

Při práci s umělou inteligencí je třeba si uvědomit rizika a dodržovat zásady bezpečnosti a odpovědnosti. Desatero je určeno všem, kteří chtějí používat Al správně.



„Umělé inteligence se nesmíme bát. Využívat ji mohou i bezpečnostní složky, ať už v případě správy bezpečnostních incidentů, hodnocení zranitelnosti, nebo třeba analýzy zpravodajských informací o kybernetických hrozbách. Na resortu vnitra působí pracovní skupina, která se zabývá bezpečnostními aspekty souvisejícími s rozvojem AI. Nicméně protože s AI může pracovat každý, je vhodné si uvědomovat možná rizika a základní pravidla. Proto jsme společně s partnery vytvořili leták, který se této oblasti věnuje,“ řekl ředitel odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra Michal Barbořík. Vzhledem k tomu, že se s AI budeme všichni setkávat stále častěji, je leták určený pro každého, kdo o ní chce získat základní informace. Ministerstvo vnitra bude tento materiál využívat při svých preventivních činnostech.



Desatero upozorňuje na základní pravidla práce při využívání umělé inteligence a také na její rizika. Desatero vzniklo ve spolupráci s odborníky ze spolku prg.ai a CZ.NIC.

23 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page