top of page
  • Marta Dušková

Desatero proti strachu, úzkosti a panice

Válečný konflikt vyvolává ve všech spoustu emocí a mezi nejsilnější emoci patří strach. Prožívání strachu se snaží většina lidí bránit třeba tím, že o něm nechce mluvit a nemluví. Centrum Locika připravilo Desatero proti strachu panice a úzkostem v češtině i ukrajinštině. Spoustu dalších rad a informací je k dispozici na www.centrumlocika.cz.

Pár konkrétních tipů, jak odpovídat dětem, co říkat a neříkat, jak s nimi hovořit, najdete na letáku níže.

Linka bezpečí se na www.linkabezpeci.cz věnuje v této těžké době mimo jiné vztahům dětí s kamarády z Ukrajiny a Ruska a zveřejnila malý návod pro děti, jak jednat, jak udržet vztahy s kamarády z Ukrajiny a Ruska a nejdůležitější je bez ohledu na národnost chovat se ke všem slušně a vyjádřit jim podporu a pochopení.


Jak v sobě udržet naději a pozitivní myšlení, návod je možné nalézt v článku Naděje: křehký maják ve válečné tmě – Blog Linky bezpečí (linkabezpeci.cz).

Jak bojovat s bezmocí a jak se ve válce neztratit, radí psycholožka Boj s bezmocí: jak se ve válce neztratit? – Blog Linky bezpečí (linkabezpeci.cz).


Na obou webech Linka bezpečí i Centrum Locika jsou připraveni pomoci všem s emocemi, které nejdou zvládnout, se strachem, který se snaží každý překonat, se všemi problémy, se kterými se člověk právě potýká.





57 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page