top of page
  • Marta Dušková

Do plného provozu se vrátí všechny ZŠ a SŠ, s teorií začnou i VŠ

Vláda rozhodla na jednání v pondělí 17. května o dalším rozvolnění, které se uskuteční od pondělí 24. května.

Školství

Od pondělí 24. května se vrátí k plnému provozu bez rotací všechny základní a střední školy v Česku. Vysoké školy mohou obnovit teoretickou výuku, ale podmínkou budou rozestupy jeden a půl metru.


Vláda také upravila podmínku pro fungování Základních uměleckých škol a Středisek volného času. ZUŠ mohou od 24. května učit bez omezení žáky s testem. Bez testu nejvýš deset žáků.


Centra volného času mohou organizovat kroužky bez testu pro deset dětí, s testem pro padesát, pro sto dětí venku.


Školy v přírodě budou pravděpodobně povoleny od 31. května.


Sportoviště

Ve vnitřních sportovištích může být od pondělí najednou 30 lidí místo 10. Zvýší se počet lidí ve skupině ze dvou na dvanáct.


Ubytovací zařízení, hotely

Od 24. května se uvolní v plném režimu ubytovací zařízení. Hosté se budou muset prokázat, že mají očkování, byli testováni na covid nebo nemoc prodělali. Interiéry restaurací se pravděpodobně otevřou od poloviny června za stejných podmínek, jako jsou otevřeny zahrádky. Venkovní prostory jsou již otevřeny od pondělí 17. května.


Kulturní akce

Od 24. května se budou moci pořádat kulturní akce v interiéru s účastí maximálně 500 lidí s použitím antigen/PCR testů, s ochranou dýchacích cest a využitím kapacity maximálně na 50%. Venkovní akce se mohou pořádat maximálně do 1000 lidí. Konzumace jídla a nápojů není v hledišti povolena.


Zdroj: ČTK, Úřad vlády

23 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page