top of page
  • Marta Dušková

Dubnová kultura na Mělníku

Co nabízí Mělnické kulturní centrum v dubnu? Výstavy, divadlo, kino i přednášky.

V galerii Ve Věži je možné shlédnout výstavu, která byla instalována už v březnu, s názvem V bouřích a rozjímání. Na výstavě je možné shlédnout fotografie Gabriela Urbánka, který fotí díla Vladimíra Kopeckého.

V rámci projektu LiStOVáNí se uskuteční v pondělí 4. dubna ve 20 hodin scénické čtení s názvem Když panda tančí. V hudebním sále Masarykova kulturního domu účinkují Lukáš Hejlík a Pavel Oubram.


Vernisáž výstavy vítězných snímků mezinárodní fotografické soutěže Jazz World Photo 2021 zahájí výstavu v úterý 5. dubna v 18 hodin. Vítězné snímky budou instalovány v hudební sále a hale MKD.


Ve středu 6. dubna v 19.30 hodin se rozezní hudebním sálem MKD swing. Emil Viklický Trio hraje hudbu Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra.


Do pohádky Alenka a její říše divů mohou diváci vstoupit v neděli 10. dubna v 15 hodin v divadelním sále Masarykova kulturního domu. Pohádka je vhodná pro děti od 4 let.


Zájemci mohou putovat za polární září v pondělí 11. dubna v 18 hodin prostřednictvím přednášky s názvem Norské Lofoty – Putování za polární září. Přednášku vede fotograf Lukáš Brychta.


Úterý 12. dubna bude patřit Kurzu velikonočního aranžování. Tradiční kurz s lektorkami ze SOU Liběchov se uskuteční v hudebním sále MKD v 17 hodin.


Další lekce z cyklu přednášek Kapitoly z architektury 20. století se bude věnovat Purismu, konstruktivismu, funkcionalismu a jejich pokračování. Přednáška se uskuteční ve středu 13. dubna v 18 hodin v MKD.

Do kina na promítání filmu Zátopek je možné přijít v úterý 19. dubna v 19 hodin do hudebního sálu Masarykova kulturního domu.


Originální pražský synkopický orchestr zahraje raný americký jazz, blues a taneční hudbu. Koncert rozezní divadelní sál ve středu 20. dubna v 19.30 hodin.


Výročnímu koncertu mělnické kapely Offbeat Orchestra bude patři divadelní sál v neděli 24. dubna v 19 hodin.


Představení Divadla Na Fidlovačce se uskuteční v pondělí 25. dubna v 19 hodin v divadelním sále Masarykova kulturního domu. Divadelní představení s názvem Famílie je komedií o vztahu dvou odlišných generací.


Doprovodný program k výstavě V bouřích i rozjímání s názvem Ukázka práce se sklem nad kahanem se uskuteční v galerii Ve Věži v úterý 26. dubna od 15 hodin. Zájemci se mohou těšit na živou prezentaci práce se sklem nad kahanem a vyzkoušet si sklářské řemeslo.


Příběhy českého jazz Live je možné shlédnout prostřednictvím hudebního dokumentárního filmu. Promítání se uskuteční ve středu 27. dubna v 19 hodin v hudebním sále MKD.


Malá dechová a taneční kapela Přívoranka zahraje v hudebním sále MKD ve čtvrtek 28. dubna v 15.30 hodin.


Podrobné informace k dubnovému programu jsou zveřejněny na www.mekuc.cz.

7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page