top of page
  • Marta Dušková

Festival v Nelahozevsi každoročně připomíná narození Antonína Dvořáka

Letošní ročník tradičního festivalu Dvořákova Nelahozeves se uskuteční v neděli

11. září. Jedná se již o 71. ročník hudebního festivalu, který připomíná narození jednoho z nejvýznamnějších a pravděpodobně i nejznámějších českých hudebních skladatelů Antonína Dvořáka, jehož rodištěm je právě Nelahozeves. Jednodenní festival nabízí bohatý program v různých lokalitách Nelahozevsi.

Slavnostní zahájení festivalu odstartuje v 11 hodin v parku u sochy Antonína Dvořáka a otevře pestrý program na celou neděli. Kromě hudebního vystoupení a koncertu, kde zazní výběr nejznámějších děl Antonína Dvořáka, je po celý den připraven i dětský program. Nebude chybět prohlídka rodného domu Antonína Dvořáka po celý den a spoustu dalších zážitků.


Podrobné informace k festivalu i odkaz na zakoupení vstupenek jsou zveřejněny na webových stránkách Dvořákova Nelahozeves (dvorakovanelahozeves.cz).

„Tam se podívejte na tu malou vesničku s dlouhým jménem Nelahozeves. A hned pod tím zámkem knížete Lobkovice tam to nízké stavení... vidíte? – tam měl můj otec hospodu a zároveň v ní řezničil. V tom domku jsem se narodil, a v milém tom kraji prožil jsem své chudé dětství.“


Antonín Dvořák, citováno podle Václava Novotného, S Dvořákem v Anglii, 1911

Festival pořádají Lobkowiczké sbírky ve spolupráci s obcí Nelahozeves, Národním muzeem – Muzeem Antonína Dvořáka a Společností Antonína Dvořáka.



8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page