top of page
  • Marta Dušková

Hledáte tipy na cyklovýlety?

Střední Čechy je královský region, který má jedinečnou atmosféru. Na webu Střední Čechy Příroda, památky a kulturní akce - Střední Čechy (strednicechy.cz) je možné najít tipy na výlety, zážitky, památky, kam za sportem, kam do přírody a nechybí ani tipy na cyklovýlety, například tip na okružní cestu z Kralup nad Vltavou.



Trasa, která je krásná v každém ročním období, vede středočeským venkovem z Kralup nad Vltavou do Slaného a zpět do ovocného sadu a mezi golfové jamky. V Kralupech nad Vltavou je dobrým výchozím místem autobusové a vlakové nádraží. Cyklotrasa vede až do Slaného po klidných silničkách, kolem rybníků, zooparku v Olovnici, kde je možné si udělat příjemnou zastávku. Ve Zvoleněvsi je možné po malé odbočce z trasy navštívit bunkr Drnov, jeden z největších zpřístupněných bunkrů připomínající období studené války.



Další zastávkou je královské město Slaný, kde je toho k vidění víc než dost, například klášter Nejsvětější trojice, historické centrum s kostelem sv. Gotharda, Velvarská brána, budova radnice a Piaristická kolej s kaplí Zasnoubení Panny Marie. Chloubou města je i nejstarší barokní repliku Božího hrobu v Čechách. Trasa pokračuje přes další královské město Velvary a po cyklotrase podél řeky může být další zastávkou Nelahozeves s krásným zámkem či rodným domem Antonína Dvořáka.

Podrobné informace k cyklotrase jsou na webu Okružní cesta z Kralup za slanou i sladkou chutí - Střední Čechy (strednicechy.cz). Jsou zde tipy nejen na další cyklovýlety.

100 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page