top of page
  • Marta Dušková

Houbám zdar a šťastný lov

LOBEČ - Na zámku Lobeč startuje v sobotu 26. září X. ročník soutěže ve sběru hub. Tradiční akce s názvem Houbobraní je příležitostí pro vášnivé sběratele hub porovnat si své úlovky v soutěži.

Sraz účastníků je mezi 8 a 10 hodinou s prázdnými košíčky v Lobči, kde proběhne registrace účastníků. Návrat účastníků se předpokládá do 13.30 hodin s plnými košíčky. Ve 14 hodin se uskuteční posouzení a hodnocení úlovků kvalifikovanou porotou.

Bude se soutěžit ve třech kategoriích. První kategorie je nejkrásnější houba a mohou soutěžit i nejedlé houby pro případ, že by nerostly jedlé. Druhá kategorie je největší houba v měření největšího průměru klobouku. Posledním kritériem je nasbírání největší počtu jedlých hub v košíku.


Od 12 hodin se budou na zámku vařit houbové pokrmy, které doplní zvěřinové speciality. Pro veřejnost bude od 18 hodin otevřen zámecký vinný sklep.


Názor redaktorky

Na tuhle soutěž by mě tedy nikdo neutáhl, i kdyby bylo výhrou auto. Já houby neumím sbírat. Já je totiž nevidím. Tedy ne všechny. Ty krásné s tou červenou hlavičkou jsem vždy našla hned. Můj muž kdysi chodil za mnou a volal: ježíš, stojíš v lánu hub! Já jsem je neviděla. Dnes už není tolik hub jako kdysi, takže bych možná nenašla ani tu červenou. Ale chápu tu vášeň a houby bych si teda dala.

8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page