top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Inscenaci Na Políčku chystá Ductus Deferens ve Mšeně

Evangelický sbor ve Mšeně u Mělníka zve na divadelní představení kočovné družiny Ductus Deferens, komediální inscenace „NA POLÍČKU“ v pátek 22. července 2022

od 19 hod. ve farní zahradě za kostelem evangelického sboru ve Mšeně u Mělníka

Boleslavská 9 (vedle Domova seniorů). Soubor tvořený studenty DAMU z Prahy

vyráží o prázdninách do různých koutů České republiky. Vstupné dobrovolné

Po dvouletém fungování v nepředvídatelných časech pandemie, několika hraních jak na domovské scéně studia Švandova divadla, tak po nejrůznějších festivalech, chce kočovná divadelní družina Ductus Deferens dostát svému přízvisku a v červenci obráží Českou republiku se speciálně připravenou inscenací Na Políčku. Soubor odjakživa pracuje formou řízené improvizace a připravovaná inscenace Na Políčku nebude výjimkou, ba naopak. Lze hovořit o představení živém, hravém, hudebním a především pak humorném, protože právě humor a komediální tradice divadla jsou pojmy, kterými se soubor Ductus Deferens definuje. Snaží se bořit generační hranice mezi obecenstvem a především pak iluzi, že divadlo je záležitostí pouze intelektuální. Dává si za cíl obecenstvo primárně bavit a stírat tak diverzifikaci společnosti.


ANOTACE

Konverzační groteska s hudebně-pohybovými výstupy Několik postav se za stmívání náhodou potkává na kraji lesa, aniž by věděly, kde se skutečně nachází. Jsou ztraceny a široko daleko nikdo ani nic není. Každá z nich se na samotném místě ocitá ze záhadných důvodů, které se postupně dozvídají. Ve skutečnosti mají mnohem více společného, než si původně mysleli. V reálném čase se tak odehrává mysteriózně-humorný příběh, kdy se na jednom místě příchozí postavy dohadují o tom, jak řešit danou situaci, a sice přežití následující noci uprostřed samoty s cizími lidmi, které právě potkaly. Ze strachu, že tato noc bude jejich poslední, jelikož zcela ztratí povědomí o sobě samotných a tom, jak že se na daném místě skutečně ocitli, utvoří podivné společenství, které začne oslavovat život do úplného maxima.


INSCENAČNÍ TÝM

Režie: Herman Čolek

Scéna/Kostýmy: Anna Havelková, Julie Sztogrýnová

Produkce: Judita Brodská

Hrají: Barbora Laurencie Vágnerová, Jan Staněk, Marek Frňka, Tomáš Čapek, Petr Matyáš Cibulka

13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page