top of page
  • Marta Dušková

Jak si ověřit, zda nedlužíme státu. Možná o dluhu ani nevíme

Nezisková organizace Nedlužím státu pomáhá lidem zjistit, zda nedluží státním institucím či zdravotním pojišťovnám a přináší i přehledná data o státních exekucích. Seznam státních institucí, kde má člověk třeba dluhy, je možné získat zdarma a anonymně.

Organizace nabízí pro každou instituci návod, jak si případné dluhy ověřit. Pokud dluhy jsou, je důležité řešit situaci okamžitě a finančně zvládnutelný dluh bezodkladně zaplatit. Pokud není možné zaplatit, jsou tři způsoby řešení: požádat o splátkový kalendář, požádat o odpuštění penále, obrátit se na bezplatné dluhové poradny. Je možné využít všechny způsoby najednou.



Nezisková organizace Nedlužím státu nejen pomáhá lidem zjistit, jakým státním institucím dluží, ale pomáhá i s vyplněním a odesláním formulářů pro ověření bezdlužnosti a radí, jak existující dluhy případně řešit. Či je zde možné si ověřit svoji bezdlužnost.

Za tímto projektem stojí Institut prevence a řešení předlužení a všechny informace jsou k dispozici na webu Víte jistě, že nedlužíte státu? | Nedlužím státu (nedluzimstatu.cz).

37 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page