top of page
  • Marta Dušková

Jaká představení nabízí festival Divadlo dětem 2023?

Mělnické kulturní centrum pořádá i letos přehlídku Divadlo dětem 2023. Festival letos vstoupí do 50. ročníku.

Festival zahájí představení Velryba Lízinka aneb dobrodružství v českých řekách. Děti se mohou těšit na pohádku v divadelním sále v Masarykově kulturním domě v Mělníku v neděli 19. února v 15 hodin.


Dalším únorovým divadelním představení je Cirkusácká pohádka. Pohádka plná humoru a písniček se odehraje v neděli 26. února v 15 hodin v divadelním sále.

Festival v březnu zahajuje Hurvínek. Divadelní představení Hurvínkova cesta do Tramtárie v podání Divadla Spejbla a Hurvínka se uskuteční v neděli 5. března opět v 15 hodin v divadelním sále.

Dětský karneval zakončí slavnostně 50. ročník přehlídky Divadla dětem 2023 v neděli 12. března v 15 hodin. Na programu karnevalu je předávání cen za nejhezčí výtvarná díla soutěže Děti kreslí divadlo z přehlídky Divadlo dětem 2023 a budou vyhodnoceny i nejhezčí masky karnevalu.


Mělnické kulturní centrum zveřejnilo na webových stránkách www.mekuc.cz soutěže v rámci přehlídky Divadlo dětem 2023:


Dvě razítka za pohádky

Návštěvníci prvních dvou představení divadelní přehlídky obdrží průkazku, do které před začátkem každé pohádky dostanou razítko. Vyplněné průkazky s nejméně dvěma razítky bude možnost odevzdat v hale MKD. Po poslední pohádce 5. 3. proběhne slosování a vyhlášení vítězů.


Děti kreslí divadlo

Výtvarné soutěže se mohou zúčastnit všechny děti, které v průběhu divadelní přehlídky (nejpozději do čtvrtka 9. 3.) přinesou na recepci MKD nakreslený obrázek inspirovaný některou z uvedených pohádek. Díla malých výtvarníků budou během divadelní přehlídky a karnevalu vystavena v prostorách MKD. Porotou vybraní autoři získají vstupenky na další dětské divadelní představení uvedené v MKD do června 2023. Nezapomeňte se na obrázky podepsat a přidat kontakt na rodiče (telefon/e-mail; účastí v soutěži zákonní zástupci souhlasí s uchováním poskytnutých osobních údajů dle platných pravidel nařízení č. 679/2016, o ochraně osobních údajů, pouze pro účely soutěže). Vyhlášení vítězů proběhne 12. 3. na dětském karnevalu.


Nejhezčí maska

Odborná porota vybere v průběhu karnevalu 12. 3. vítěze s nejhezčí a nejzajímavější karnevalovou maskou.


Fotka z pohádky!

Vyfoťte se u naší fotostěny v MKD s princeznou nebo sami s papírovou korunou a fotografii nechte maminky či tatínky nahrát na sociální síť instagram s hashtagem divadlodetem23. Vítěz bude kontaktován přes sociální síť instagram do 15. 3. a taky něco pěkného dostane!

73 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page