top of page
  • Marta Dušková

Jaké bude léto v mělnickém muzeu?

Regionální muzeum Mělník připravilo pro návštěvníky bohatý program na léto. Interaktivní výstava s názvem Geocaching...Hledání pokladů? startuje v úterý 22. června a patřit jí bude velký sál muzea. Výstava představí hráčům i laikům pravidla, principy a novinky geocachingu a vznikla k výročí 20 let od chvíle, kdy se první keška ocitla ve svém úkrytu. Výstava nabídne řadu interaktivních aktivit, při kterých si zájemci mohou vyzkoušet základní principy geocachingu na vlastní kůži.


Výstava autíček mělnického sběratele Martina Švece začíná rovněž v úterý 22. června v malém sále muzea. Výstava Na plný plyn představí modely různých typů vozidel ze sbírky, která čítá okolo 3000 kovových autíček. Součástí výstavy je doprovodná soutěž Jízda časem na plný plyn v muzejní historické expozici. Ten, kdo najde zatoulaná autíčka a vyřeší otázky, může se těšit na losování v září a těšit se na skvělé ceny jako jsou angličáky, stolní hry a další.


V červenci čeká na návštěvníky program pro rodiny s dětmi ve Skalním obydlí Lhotka Tetička Mína vypravuje. Komentovaná prohlídka skalního obydlí ve Lhotce u Mělníka oživí kouzelná muzejní dílnička a čtení pohádky v úterý 20. července od 9.30 hodin.

Tradiční procházka historickým centrem města pro rodiny s dětmi Projděte se Mělníkem s koucourem Švarcíkem je připravena na středu 11. srpna v 9.30 hodin a sraz je před muzeem.










16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page