top of page
  • Marta Dušková

Jaké bude září v neratovické knihovně? Cestovatelské

Městská knihovna Neratovice připravila na září nejen pro čtenáře, ale pro širší veřejnost cestovatelské přednášky i Noc literatury.

Peru - nejen po stopách Inků je cestovatelská přednáška Jany Troupové, která se v knihovně uskuteční ve středu 15. září v 18.00 hodin. Jana Troupová cestuje do Peru pravidelně již 14 let.


Zájemci se v přednášce dozvědí odpovědi na otázky:

Jak se cestuje po Peru s ekvádorským horolezcem? Proč se musí na ostrovech jezera Titicaca nechat brambory nejprve projít mrazem? Co obnáší Den policie pod Machu Picchu? Do kolika výškových metrů se dá jet na motorce? A z kolika na kole? Proč je Machu Picchu nejkrásnější ráno? Jak vypadá karneval na jezeře Titicaca? Jak se v údolí Colca slaví čištění kanálů? Je těžké spatřit pouštní lišku? Kam až doletí andský kondor?

Rezervace míst: 315 682 307 nebo info@knihovnaneratovice.cz

Napříč arabskou republikou Sýrie je název další cestovatelské přednášky Petra Kvardy a Pavla Chluma, které bude patřit pondělí 20. září od 18 hodin. Cestovatelé provedou účastníky napříč celou Sýrií. Přednáška vrcholí velkolepým výhledem na město Damašek z ptačí perspektivy.


Rezervace míst: 315 682 307 nebo info@knihovnaneratovice.cz


Noc literatury, která se po několika letech uskuteční opět v Neratovicích, začíná ve středu 22. září od 17 hodin v archivu Městské knihovny a v Jazz klubu Společenského domu.


Číst budou herečky Kateřina Macháčková (téměř celý profesní život hraje v Divadle pod Palmovkou; z filmografie: Dynastie Nováků, Rozpaky kuchaře Svatopluka, Život na zámku,…) a Jana Polášková, dříve Malá (angažmá např. Východočeské divadlo Pardubice, Městská divadla pražská, Letní shakespearovské slavnosti,…; z filmografie: Zdivočelá země, Ordinace v růžové zahradě, Eden…).


Podrobné informace k akcím na www.knihovnaneratovice.cz.

7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page