top of page
  • Marta Dušková

Jaký program nabízí Neratovický advent 2022?

Neratovický advent nabízí nabitý program. Nebudou chybět výstavy, jarmarky, koncerty, tvořivé dílny nejen v Neratovicích, ale i v Libiši.


Neratovický advent začíná adventní prodejní výstavou v pátek 25. listopadu v Domu dětí a mládeže Neratovice. Poslední akce se uskuteční na Štědrý den 24. prosince v Mlékojedech Sousedské rozjímání u kapličky.



Neratovický advent 2022

pátek 25. 11. 14:00 Dům dětí a mládeže 10:00 – 16:00 ADVENTNÍ PRODEJNÍ VÝSTAVA Tradiční předvánoční akce pro děti a dospělé. Přijďte se podívat, nasát atmosféru a třeba si i koupit dekoraci či malý dárek pro své blízké.

pátek 25. 11. Libiš, park před sokolovnou ­ 14:00 ŽIVÝ BETLÉM, 16:00 VÁNOČNÍ JARMARK výrobků dětí z libišské MŠ a ZŠ a jejich vystoupení v hudebním programu, po setmění slavnostní rozsvícení libišského vánočního stromu

neděle 27. 11. 13:00 – 18:00 Restaurace Sklípek - LOBKOVICKÝ ADVENT – vystoupení dětí z MŠ Lobkovice, v 17:00 rozsvícení vánočního stromu

neděle 27. 11. 17:00 Evangelický kostel Sv. Trojice Libiš – ADVENTNÍ KONCERT

účinkují: pěvecký sbor CHRAPOT, Petra Kunfrontová varhany, Jan Čenský mluvené slovo

neděle 27. 11. od 10:00 – náměstí Republiky v Neratovicích

SVATOBARBORSKÝ VÁNOČNÍ JARMARK S ROZSVÍCENÍM

VÁNOČNÍHO STROMU

Přijďte po dvouleté vynucené přestávce na neratovické náměstí ochutnat některou z oblíbených vánočních specialit, obdivovat zručnost řemeslníků, nebo si zakoupit originální vánoční dárek pro své blízké. S vlastními výrobky se představí i studenti neratovických škol a obyvatelé Domu kněžny Emmy. Na samý závěr celodenního kulturního programu se za soumraku poprvé rozzáří neratovický vánoční strom.

pondělí 28. 11. 19:00 Obřadní síň města

„AJ, RADOST VELKOU ZVĚSTUJEM VÁM...“

Českou adventní a vánoční hudbu a poezii od gotiky až po Suchého a Šlitra přednesou první sólistky Národních divadel v Praze a Bratislavě Kateřina Jalovcová a Petra Nôtová spolu s Lucií Pirochovou, Karlem Vlčkem a Miroslavem Králem.

úterý 29. 11. 14:00 Měststká knihovna - ADVENTNÍ VĚNEC– další z tvořivých dílen v knihovně, tentokrát s čistě vánoční tématikou.

čtvrtek 1. 12. 10:00 – 16:00 Altán na zahradě DKE – VÁNOČNÍ JARMARK VÝROBKŮ KLIENTŮ DKE – Přijďte svým blízkým pod stromeček pořídit dárek v podobě nejkrásnějších kousků z rukou našich seniorů.

sobota 3. 12. 15:00 – Velký sál SD

STATEČNÝ NEBOJSA

Velkolepá inscenace známé veselé pohádky z dílny renomovaného profesionálního divadla, v níž neohrožený chlapík s kamarády přemůže zlého čaroděje a zachrání ztracené princezny, je vánočním dárkem města všem neratovickým dětem. Vstupné je pro všechny ZDARMA, je ale nutné si vyzvednou místenku v pokladně SD. Rodiče mohou přinést balíčky, které dětem na jevišti předá Mikuláš, čerti a andělé.

neděle 4. 12. 15:00 Komorní divadélko Lípa

MIKULÁŠSKÉ POHÁDKY A NADÍLKA S JAVAJKOU

„O Budulínkovi a hloupé lišce“ a „Pohádka o zlaté kuličce“ jsou dvě půvabné pohádky, jimiž neratovický loutkový soubor Javajka tradičně potěší své malé i velké diváky. Na konci se děti mohou těšit na Mikuláše, čerty a anděly, kteří odmění malé diváky nadílkou.

neděle 4. 12. 15:30 Dům dětí a mládeže – MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA V DDM – zábavné odpoledne s Terkou zakončené nadílkou. Vstupné děti 60 Kč, dospělí 20 Kč. Předprodej od 16. 11. v recepci DDM. V ceně vstupenky mikulášský balíček.

neděle 4. 12. 17:30 - prostranství před a foyer Společenského domu

SLAVNOSTNÍ ROZSVÍCENÍ NERATOVICKÉHO BETLÉMA A VERNISÁŽ VÝSTAVY „HEJ, VÁNOCE...“

Evropský unikát betlém z vrbového proutí autorů Zuzany Tilajcsikové a Miroslava Krále bude znovu po roce představen veřejnosti. Po rozsvícení následuje vernisáž velké vánoční výstavy unikátních kostelních betlémů našeho kraje, vánočních dekorací a výrobků vzniklá ze spolupráce s Městskou knihovnou, Regionálním muzeem Mělník, okolními farnostmi a STP Neratovice. Program vernisáže doplní i originální krkonošské „poudačky“ a koledy špičkového souboru „KRAKONOŠ“.

Občerstvení zajištěno.

pondělí 5. 12. 17:00 Městská knihovna – MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA – Mikuláš, čerti a andělé tentokrát mezi knížkami...

úterý 6. 12. 14:00 Městská knihovna – VÁNOČNÍ OZDOBY v další z tvořivých dílen v knihovně se naučíte ozdobit perníčky a vyrábět vánoční ozdoby z filcu

pátek 9. 12. 20:00 Divadelní sál SD

ADVENTNÍ KONCERT TOMÁŠE KOČKA & ORCHESTRU

Dvojnásobný držitel ceny Anděl v kategorii world music, populární písničkář hudebně pevně ukotvený v moravském folkloru a tradicích, ovšem s pořádným rockovým nápřahem, spolu se svým orchestrem do Neratovic poprvé přiváží známé lidové koledy v jedinečných aranžích, ale i vánoční autorské písně a novinkové skladby ze svého aktuálního alba.

sobota 10. 12. 13:00 – 17:00 Vstupní hala SD

VELKÉ VÁNOČNÍ TVOŘENÍ

V rámci vánoční prodejní výstavy „Hej, Vánoce“ si v sobotu, které se říká „stříbrná“, všichni její malí i velcí návštěvníci budou moci přímo mezi vystavenými exponáty vlastnoručně vyrobit perličkové ozdoby či vánoční dekorace z přírodnin. A nebojte, pod vedením zkušených lektorů to zvládne úplně každý....

úterý 13. 12. 9:00 Divadelní sál SD – VÁNOCE TŘÍ SNĚHULÁKŮ – zábavná vánoční pohádka s malebnou výpravou pro naše nejmenší

úterý 13. 12. 19:00 Velký sál SD

PŘIŠEL NA VEČEŘI

Bravurní a výpravná vánoční retrokomedie v podání 25 populárních herců se odehrává o Vánocích 1946 kdesi v Ohiu. Nedobrovolný pobyt slavného amerického spisovatele, který si právě zlomil nohu, v domě úzkoprsých majitelů lze přežít jen s velkou dávkou bystrosti, důmyslnosti, svébytného humoru a také jeho přátel - nejslavnějších osobností tehdejší Ameriky. Ovšem vynalézavé hrátky hvězd naberou nečekaný obrat...

úterý 13. 12. 14:00 Městská knihovna – VÁNOČNÍ DEKORACE v další z tvořivých dílen v knihovně se naučíte vyrobit kouzelné vánoční dekorace se vzhledem jinovatky

pátek 16. 12. 16:00 Dům dětí a mládeže – TVOŘIVÉ DÍLNY PRO DOSPĚLÉ: SENOHRANÍ – „ANDĚL“

Přijďte si vytvořit andělskou vánoční dekoraci z voňavého sena. Rezervace předem nutná, cena 350,-/osoba

neděle 18. 12. 15:00 Divadelní sál Společenského domu

VÁNOČNÍ PUTOVÁNÍ S ANDĚLY

Vánoční pohádka pro malé i velké, v níž dva andělé provedou diváky kouzelným obdobím adventu. Můžete se těšit na čtyři poetické příběhy: O svatém Mikuláši, O cestě Panny Marie do Betléma, O narození Ježíška a o Klanění tří králů. Vynikající něžná inscenace je propojena živě hranými a zpívanými koledami.

neděle 18. 12. 14:30 – Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Lobkovicích

ŘEMDIH: ČESKÝ GOTICKÝ ADVENT

Výjimečný vánoční koncert skvělého hudebního souboru, specializujícího se na středověkou hudbu ve všech jejích podobách. Instrumentální skladby, duchovní a milostné písně, originální středověké kostýmy i hudební nástroje a mnoho dalšího to jsou české gotické vánoce hudební skupiny ŘEMDIH.

úterý 20. 12. 14:00 Městská knihovna – ZDOBENÍ VÁNOČNÍ KRABIČKY v další z tvořivých dílen v knihovně se naučíte ozdobit krabičku na vánoční dárky.

úterý 20. 12. 18:00 Dům kněžny Emmy – VÁNOCE PĚVECKÉHO SBORU CHRAPOT – adventní koncert známého mělnického sboru vedeného Mgr. M. Maříkovou pro radost nejen obyvatel neratovického domu seniorů

středa 21. 12. 19:00 - Velký sál Společenského domu

ŠŤASTNÉ A VESELÉ SWINGOVÉ VÁNOCE

Tradiční adventní koncert, ve kterém vám Bigband Neratovice a s ním i herečka a spisovatelka Iva Hüttnerová, zpěvačky a herečky Michaela Dolinová a Anna Julie Slováčková, pánský vokální kvartet THE SWINGS a jeho frontman Petr Hanzlík, hvězdy TV soutěže STAR DANCE Natálie Otáhalová a Jan Onder spolu s dalšími populárními osobnostmi a zpěváky přinesou ty nejznámější vánoční melodie a také spoustu pohodového a veselého svátečního vyprávění.

Sváteční výzdoba, atmosféra a speciální vánoční občerstvení pro každého v ceně.

čtvrtek 23. 12. 17:00 – prostranství u proutěného betléma před Společenským domem

RORÁTY

Společné předsváteční zpívání českých adventních zpěvů 16. století spolu s malou promluvou a bohoslužbou slova.

sobota 24. 12. 14:00 Mlékojedy – SOUSEDSEKÉ ROZJÍMÁNÍ U KAPLIČKY – vánoční sousedské setkání u kapličky se svařáčkem a společným zpěvem koled.

Výstavy:

1. 12. 30. 12 Městská knihovna

„VÁNOČNÍ ČTYŘLÍSTEK“

4. 12. 6. 1. Společenský dům

„HEJ, VÁNOCE...“ – velká vánoční výstava betlémů, vánočních výrobků a dekorací s možností prodeje některých vystavených exponátů

27. 11. 6. 1. 10:00 17:00 Altán v zahradě Domu kněžny Emmy

VÝSTAVA VÁNOČNÍCH STROMKŮ , které pro vás ozdobí zástupci nejrůznějších organizací našeho města od školek až po domov seniorů....

Sváteční bohoslužby:

sobota 3. 12. 7:00 Kaple Sv. Vojtěcha v Neratovicích - „Roráty" české adventní zpěvy 16. století

sobota 10. 12. 7:00 Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Lobkovicích „Roráty" - české adventní zpěvy 16. století sobota 17. 12. 7:00 Kostel Sv. Víta v Kojeticích - „Roráty" - české adventní zpěvy 16. století

pátek 23. 12. 17:00 prostranství u betléma před SD - „Roráty" české adventní zpěvy 16. století sobota 24. 12. 15:00 Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Lobkovicích Vigilie Narození Páně (pro děti s rodiči)

sobota 24. 12. 23:00 Křesťanské centrum JISTOTA Půlnoční bohoslužba Církve bratrské

neděle 25. 12. 00:00 Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Lobkovicích Slavnost Narození Páně neděle 25. 12. 8:00 Kaple sv. Vojtěcha v Neratovicích Slavnost Narození Páně neděle 25. 12. 9:30 Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Lobkovicích Slavnost Narození Páně

pondělí 26. 12. 8:00 Kostel Sv. Jakuba v Libiši Svátek sv. Štěpána, prvomučedníka – bohoslužba v 8:00


Celý program je zveřejněn na www.neratovice.cz.


78 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page