top of page
  • Marta Dušková

Kam letos pro Betlémské světlo?

Betlémské světlo je plamínek odebraný z věčného ohně z jeskyně pod bazilikou Narození Páně v Betlémě v centrální části Palestiny, jehož rozvoz zajišťují skauti a skautky z celého světa.

Do České republiky jej od roku 1990 z Rakouska dovážejí brněnští skauti. Letos budou rozvážet skautští kurýři Betlémské světlo vlaky po celé republice v sobotu

16. prosince.


Kde je možné si přijít s lucernou pro světlo, ukáže mapa na webu Betlémské světlo - Betlémské světlo (betlemskesvetlo.cz), kde jsou zaznamenány všechny rozvozové trati a po kliknutí na ikonu plaménku je možné se dozvědět přesné informace o vyzvednutí světla v dané obci.


Z mělnického regionu je zveřejněno rozdávání Betlémského světla v Neratovicích dne 23. prosince od 16:00 do 18:00 u betléma na náměstí Republiky od skautů z Přístavu Neratovice a rozdávání Betlémského světla v Libiši 23. prosince od 16:00 do 18:00 u obecního úřadu v Libiši.


Koho zajímá historie a současnost Betlémského světla, podrobné informace najde na odkaze Informace - Betlémské světlo (betlemskesvetlo.cz).




53 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page