top of page
  • Marta Dušková

Kam v říjnu za kulturou?

MĚLNICKO - Mám pro vás pár vybraných kulturních tipů, pár pozvánek na divadlo či výstavy.

Mělník zve do galerie Ve Věži na vernisáž nové výstavy s názvem Studio Upupaepop: Řez dudkem, která se uskuteční ve čtvrtek 1. října v 18 hodin. V galerii představí umělecká dvojice manželé Eva a Jakub Horský průřez volnou tvorbou, autorské projekty a ilustrace.

Rodinné představení Šťastný princ na motivy pohádky Oscara Wildea se odehraje v divadelním sále Masarykova kulturního domu v pátek 9. října v 18 hodin. Výpravná inscenace vznikla ve spolupráci s Divadlem bratří Formanů. Účinkuje Divadlo Lampion pod režijním vedením Matěje Formana a představení je vhodné pro děti od 5 let.


Pondělí 19. října v 19 hodin bude divadelní sál patřit autorskému muzikálu Nového divadla Mělník Šeherezáda. Na diváky čeká děj plný milostných zápletek a humorných scén. Hrají, zpívají a tančí členové Divadelního spolku Nové divadlo Mělník.


Společenský dům Neratovice má ve svém programu komedii Dva v jednom v podání Komorního divadélka Lípa. Ve čtvrtek 1. října v 19 hodin se diváci mohou těšit na brilantní komedii na současné téma ze světa reklam, kdy nejlepší zboží je jen to, které má jedinou vlastnost, a to dva v jednom.

Už sám název bláznivé komedie Velké lásky v malém hotelu slibuje v pátek 16. října v 19 hodin zábavu v podání známých herců Lukáše Vaculíka, Ivany Andrlové, Mahuleny Bočanové a dalších. Komedie Raye Cooneyho vypráví o tom, že ani člen vlády by si neměl začínat s vdanou sekretářkou a vybrat si k záletům hotel je přímo katastrofa.

Kulturní dům Vltava v Kralupech nad Vltavou ožije v pondělí 5. října v 19 hodin známou aktovkou s názvem Penzion pro svobodné pány, která byla dlouhá léta uváděna v pražském Činoherním klubu.


Výstavu kreseb humoristy Pavla Kantorka bude možné shlédnout od středy 7. října a potrvá do konce listopadu. Prostory kralupského kulturního domu oživí 40 velkoformátových vtipů a tematicky se bude výstava věnovat mezilidským vztahům.


Názor redaktorky

Vybrala jsem jen malou část z programů kulturních domů Mělníka a okolí. Celý program je k dispozici na webových stránkách měst. Z některých akcí tady na našem webu bude možná i malá recenze.

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page