top of page
  • Marta Dušková

Každá pomoc se počítá… Znáte projekt Oděvní banka?

Vedle potravinové banky, o které už každý ví, existuje také projekt Oděvní banka. Jedná se o projekt neziskové organizace Klub svobodných matek, která sbírá a rozděluje oblečení mezi lidi v nouzi v celé ČR. Spolupracuje s regionálními potravinovými bankami a neziskovými organizacemi. Projekt byl spuštěn v roce 2023.



Organizace Klub svobodných matek poskytuje od roku 2017 již několik let komplexní pomoc rodinám samoživitelů z celé České republice a vzhledem k dlouholetým zkušenostem se rozhodla organizace rozšířit pomoc a pomáhat všem ohroženým sociálním skupinám. Materiální pomoc zahrnuje oblečení dětské, dámské i pánské a distribuce probíhá prostřednictvím pražské Oděvní banky přímým vydáváním oděvů žadatelům či ve spolupráci s regionálními potravinovými bankami Praha a Středočeský kraj, Karlovy Vary, Džbánsko, Central, Jihočeský kraj, Olomouc, Pardubice a Vysočina.



Do Oděvní banky se mohou zapojit všichni zájemci, kteří chtějí darovat oblečení. V posledním březnovém týdnu darovali krásné oblečení do banky zaměstnanci Ministerstva práce a sociálních věcí. Uspořádali již čtvrtou sbírku oblečení.

Kontaktní místo Oděvní banky v Praze je na adrese Povltavská 5/74 na Praze 7, Troja u ZOO, email spoluprace@odevnibanka.cz, otevírací doma pondělí až pátek od 9.00 do 18.00 hodin.



Nezisková organizace Klub svobodných matek, jejímž projektem je Oděvní banka, pomáhá rodičům a jejich dětem komplexně. Poskytuje finanční, materiální, odbornou právní a komplexní informační pomoc, pomáhá s financemi na zajištění potravin a nákladů na bydlení. Příjemci pomoci jsou důkladně prověřování v rámci spolupráce se sociálními pracovníky, azylovými domy a pobočkami Úřadu práce. K dispozici je i bezplatná infolinka a právním online poradna.

Použité fotografie archiv Oděvní banky.

72 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page