top of page
  • Marta Dušková

Kraj podporuje rozvoj malých obcí a dotace získá i Obříství

Radní Středočeského kraje podpořili dalších 34 žádostí na rozvoj malých obcí do 2000 obyvatel. Termín podávání žádostí o dotace z Programu 2021-2024 pro poskytování dotací na rozvoj obcí do 2000 obyvatel ze Středočeského Fondu obnovy venkova je ještě do 28. června a obce se mohou přihlásit a peníze čerpat například na opravy budov, komunikací, nové autobusové zastávky nebo zkrátka na cokoliv, co slouží obyvatelům.



Nyní zamíří největší dotace do obce Pchery na Kladensku na výstavbu parkového altánku. Mezi dotacemi je i žádost z Obříství na Mělnicku, které získá na opravu Morového sloupu 432 000 Kč.


Uvedený program je vyhlášen na čtyři roky a obce z něj mohou získat 1000 Kč na jednoho obyvatele a využít je na jakoukoli obecní infrastrukturu. Menší obce (do 199 obyvatel) mohou žádat o maximální dotaci 200 000 Kč. Celkový objem finančních prostředků na celé čtyřleté období činí 578 milionů korun.

Které další žádosti obcí byly podpořeny radními, je uvedeno i s dalšími informacemi na webu kraje v článku Kraj podporuje rozvoj malých obcí. V Konárovicích využijí prostředky od kraje na skatepark Aktuality - Webový portál Středočeského kraje (stredoceskykraj.cz).

 

52 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page