top of page
  • Marta Dušková

Libišská knihovna získala knihovnického „Oskara“

V rámci Týdne knihoven se ve Středočeské knihovně v Kladně ve středu 6. října udělovaly ceny Středočeský Kramerius 2020 a 2021 nejlepším dobrovolným knihovnicím z celkem z deseti knihoven Středočeského kraje.

Letos se udělovalo ocenění za rok 2020 i 2021 vzhledem k tomu, že v minulém roce se nemohla tato ceremonie konat. Titul obvykle dostává pět dobrovolných knihovnic z pěti regionů Středočeského kraje každý rok.


Za rok 2020 získala titul Středočeský Kramerius dobrovolná knihovnice z Obecní knihovny Libiš okres Mělník Jaroslava Vetešníková.

Ve Středočeském kraji je více než sedm set veřejných knihoven, které působí v obcích a malých městech a lze je zařadit do kategorie neprofesionálních knihoven. Ty nejlepší z nich nejsou pouze tradičními půjčovnami knih, ale stávají se kulturními středisky rozvíjejícími komunitní život v obci.


„Účelem ocenění je podpořit aktivní dobrovolné knihovníky v jejich knihovnické práci a zároveň motivovat další, aby je následovali. Rovněž chceme vzbudit zájem vedení obcí k jejich podpoře.“, říká Radek Liška, vedoucí Krajského knihovnického centra na slavnostním ceremoniálu.

Obecní knihovně Libiš patří velká gratulace za krásné ocenění.

Která z dalších obecních knihoven Středočeského kraje získala toto ocenění a jak probíhal celý slavnostní ceremoniál, je zveřejněno v Aktualitách Středočeského kraje Ve Středočeské vědecké knihovně v Kladně se ve středu opět rozdávali knihovničtí „Oscaři“ - Úvodní strana | Informační systém krajského úřadu (kr-stredocesky.cz).

60 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page