top of page
  • Marta Dušková

Malý barevný svět aneb sál plný barev

Pravděpodobně všem po zimě chybí barvy a jaro zatím nepřichází. Regionální muzeum Mělník otevřelo minulý týden výstavu mladoboleslavských výtvarnic s názvem „Co máme rády?“ a malý sál muzea je plný pestrých barev se vzpomínkou nejen na léto.

Výtvarnice Zuzana Muzikant Jeřábková a Květuše Burešová představují ukázku své tvorby, jejichž tématem je především příroda, květiny, ale i abstraktní malba či portréty.

Celá výstava je optimistická a návštěvníci mohou nasát barvy, které zatím v přírodě chybí. Na výstavě se střídají výtvarné techniky olejomalba, akryl a akvarel.

Zuzana Muzikant Jeřábková pochází z Mladé Boleslavi a už od dětství se věnuje výtvarnému umění, kde převažuje kresba a malba. Zpočátku kreslí jen pro sebe, později pro přátele. V roce 2007 se zúčastní první společné výstavy Salon mladoboleslavských výtvarníků.


Květuše Burešová je rovněž výtvarnice z Mladé Boleslavi a je členkou mladoboleslavské skupiny malířů Vlna. Jejími prvotinami byly v devadesátých letech miniatury krajin olejem a akvarely s motivy přírody a květin. K malování se vrátila před šesti lety, nejprve k malování akvarelem, poté si oblíbila olejomalbu.


Výstavu v muzeu je možné navštívit do 26. března kromě pondělí každý den od úterý do neděle v čase od 9 do 12 a od 12.30 do 17 hodin.


20 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page