top of page
  • Marta Dušková

Mezinárodní festival cestovatelských filmů opět ve Mšeně

Expediční kamera 2023 vstoupila do svého 13. ročníku. Mezinárodní festival cestovatelských filmů představuje dokumenty o cestování, dobrodružství i divoké přírodě. Podrobné informace k festivalu a představení filmů je na webu Expediční kamera 2023 - Zažij dobrodružství na plátně tvého kina! (expedicnikamera.cz).

Tradiční festival se uskuteční mimo jiné opět ve městě Mšeno. Promítání filmů bude patřit sokolovna ve Mšeně v sobotu 18. března v čase od 15 do 21 hodin. Organizátorem je T.J. Sokol Mšeno.


Program Expediční kamery 2023:

I. blok od 15:00

Mallorca – ČR 16 min. Autenticky podaná zimní výprava na Mallorku v době omikronu skrze hledáček telefonu. S plnou polní po nevyšlapaných trasách největšího z Baleárských ostrovů.

Vznešená – USA 15 min. Elevated je neverbální film sdílející Sonyinu zkušenost neslyšící ženy a horolezkyně pracující na překlenutí propasti mezi neslyšícími komunitami a outdoorovým průmyslem.

Madagaskar – ostrov duchů a kouzel - ČR 46 min. Dokument zachycuje pátrání po údajné záhadné bytosti jménem kalanoro, žijící v odlehlých místech ostrova Madagaskar.

Přestávka 16:20 -17:00

II. blok od 17:00

Ticho – Kanada 9 minut Film sleduje Reinise, který strávil dva týdny ve švýcarských Alpách. Každý den chodil nahoru a dolů, plaval v mrazivých vodách, a hlavně trávil čas sám se sebou.

Dovolená na Baffinově ostrově – Kanada 12 min. Erik Boomer a Sarah McNair-Landry se ve filmu vydávají na odvážnou 45 ti denní expedici na odlehlý Baffinův ostrov, aby hledali skály, na které by se dalo vylézt a neprozkoumané řeky, které by se daly sjet.

Strážci údolí sopky Tupungato - Chile 20 min. Film ukazuje neuvěřitelný výstup a sestup nejvyšší hory centrálního Chile na kole.

Nejdelší svatební cesta? - ČR 35 min. Mladí dobrodruzi Peggy Marvanová a Adam Záviška o sobě mluví jako o normálních lidech, kteří prostě jen jdou za svými sny.

Přestávka 18:20 – 19:00

III. blok od 19:00

Divoké vody – Francie 86 min. Objevte příběh jedné z nejúspěšnějších kajakářek své generace – Nourie Newman.

Použité foto archiv Expediční kamery

6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page