top of page
  • Marta Dušková

Ministerstvo zdravotnictví nařídí nošení kvalitnější ochrany úst

Podle informací z České tiskové kanceláře po jednání vlády o aktuální epidemické situaci v pátek 19. února bude od pondělí nařízeno nošení respirátorů, nanoroušek nebo dvou chirurgických roušek v místech s větší koncentrací lidí. Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného půjde o obchody, veřejnou dopravu, nemocnice a další místa, která budou vypsána v mimořádném opatření. Opatření bude platit od půlnoci z pondělí 22. února na úterý 23. února.


„Za dostatečnou ochranu nebude možné považovat různé svépomocně vyrobené tkaniny,“ řekl ministr. Vzhledem k horší epidemické situaci v souvislosti se šířením britské mutace je doporučeno dát přednost respirátorům nejméně třídy KN95 nebo FFP2.


Od 1. března se budou moci hlásit k očkování pracovníci ve školství a očkovat začnou víc praktičtí lékaři.


Příští týden dojde k navýšení dodávek vakcín pro Karlovarský a Královéhradecký kraj. Kabinet od pondělí nepovolí provoz všech obchodů. Do škol by se měly 1. března vrátit poslední ročníky.


V úterý od 23.února bude vláda pokračovat v jednáních s opozicí.


V pátek 19. února byla zveřejněna čísla nových případů nakažených (z čtvrtka 18. února), která mají rostoucí tendenci: nové případy 11 553, úmrtí s nákazou 174, PES skóre 75.

46 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page