top of page
  • Marta Dušková

Na pomoc obětem domácího násilí aneb nejste na to sami

Tématu domácího násilí se většina lidí vyhýbá a není jednoduché se se svým trápením svěřit. Pořád je toto téma ještě tabu a každá pomoc je vítaná. Středočeský kraj se věnuje tématu domácího násilí a pomoci obětem dlouhodobě. Podporuje i aplikaci Bright Sky, kde je možné najít praktickou podporu a informace, jak reagovat na domácí násilí.



Novinkou je přidání do aplikace přehled s asistovanými digitálními služebnami policie POLPOINT, které fungují na principu videospojení s policistou. Aplikace Bright Sky je dostupná zdarma na Google Play i App Store a na webové stránce Bright Sky: You are not alone: practical support and information on how to respond to domestic abuse. (bright-sky.org) (stránka je v češtině pozn. redaktorky). Více k projektu na webu V aplikaci Bright Sky lidé nově najdou i nejbližší POL POINT | Nadace Vodafone ČR.



„Přidání přehledu s POLPOINTY do aplikace Bright Sky vítám, protože každé spojení na možnost pomoci je dobré. Navíc kontakt na místa s policejní videokonferenční místností může obětem nebo svědkům pomoci k rozhodnutí ohlásit domácí násilí. Výhodou je, že nemusí chodit na policejní služebnu. Samozřejmě k dispozici je po získání přihlašovacích údajů stále i možnost kontaktovat POL POINT prostřednictvím videohovoru z domácího počítače nebo chytrého telefonu. Chceme zkrátka obětem domácího násilí nabídnout co největší podporu a dát jim k dispozici co nejvíce informací, aby věděly, kde hledat pomoc. Mám radost, že se aplikace Bright Sky opět vylepšila, a děkuji všem, kdo se na úpravě podíleli,“ uvedla hejtmanka Petra Pecková.


Loni pomohla aplikace Bright Sky 1700krát vyhledat kontakt na organizaci pomáhající obětem domácího násilí. Aplikaci spustila Nadace Vodafone České republiky. Vyhledat pomoc je možné podle místa telefonu či města nebo PSČ. Vždy se také zobrazí helplinky. Například ROSALIN - centrum komplexní krizové pomoci funguje 24/7.

POL POINTY se nachází převážně ve Středočeském kraji a bližší informace jsou například v článku Středočeská policie získala ocenění za POL POINTY (kanalem.com)


Zdroj Aktuality - Webový portál Středočeského kraje (stredoceskykraj.cz) článek V aplikaci Bright Sky na pomoc obětem domácího násilí lidé nově najdou i nejbližší POL POINT

71 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page