top of page
  • Marta Dušková

Na rozvoj malých obcí míří 35 milionů a mezi nimi je i Spomyšl a Dolní Beřkovice

Další žádosti o dotace na rozvoj malých obcí do dvou tisíc obyvatel projednali krajští radní. Návrh budou ještě projednávat zastupitelé. Po odsouhlasení se mezi obce rozdělí částka více než 35 milionů.



Mezi projekty, na které budou využity dotace ze Středočeského Fondu obnovy venkova, jsou i projekty z mělnického regionu.


Ve Spomyšli budou dotace využity na umístění nových ukazatelů rychlosti v obci v celkové částce 220 000 Kč. Obec Dolní Beřkovice si pořídí nový multifunkční traktor, který bude sloužit na údržbu zeleně, dotace v celkové částce 1 283 568 Kč.

Krajští radní schválili celkem 60 žádostí o dotace na rozvoj malých obcí a více informací je na webu kraje Aktuality - Webový portál Středočeského kraje (stredoceskykraj.cz).



„Těší mě, že můžeme v posledních letech z rozpočtu kraje přispívat na obecní projekty. Finanční situace, zejména malých obcí v okamžiku, kdy mají investovat, totiž není v žádném případě jednoduchá. Současně bych rád vyzval další obce v kraji, aby se svými projekty do dotačního programu přihlásily,“ konstatuje náměstek pro oblast financí a dotací Michael Kašpar.


Program pro poskytování dotací ze Středočeského Fondu obnovy venkova je vyhlášen až do roku 2024 a obce z něj mohou získat 1000 Kč na jednoho obyvatele a využít je na investice do obecné infrastruktury.

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page