top of page
  • Marta Dušková

Nejvíce finančních prostředků půjde na výstavbu obchvatu Kralup nad Vltavou

Na zasedání ve čtvrtek 28. března schválili krajští radní přijetí třísetmilionové dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Státní fond dopravní infrastruktury letos vydá ve Středočeském kraji na opravy, modernizaci a výstavbu nových silnic 1,96 miliardu korun.



Nejvíce finančních prostředků půjde na výstavbu obchvatu Kralup nad Vltavou a SFDI bude spolufinancovat všechny tři etapy.

„Původně avizovaná čtvrtmiliarda korun se zvýší na 280,355 milionu korun. Půjde o stavbu úseků od mimoúrovňového křížení s dálnicí D7 u Středokluk, obchvat města a poté jeho napojení na dálnici D8 na sjezdu u Úžice,“ říká Karel Bendl s tím, že obchvat by měl zhruba spolknout necelých 4,7 miliardy korun. „Aktuálních 280,355 milionu korun by mělo jít na zejména na přípravu, ale i realizaci akcí, a to především na silnice postižené nedokončeným Pražským okruhem.“

Další finanční prostředky budou využity na opravu silnici či mostů například v Mladé Boleslavy, obchvat Kosmonos a další viz podrobné informace na webu kraje Aktuality - Webový portál Středočeského kraje (stredoceskykraj.cz) v článku Další peníze pro kraj ze SFDI. Určeny jsou například na obchvat Kralup nad Vltavou či nové silnice u Mladé Boleslavi.

72 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page